Urmărește emisiunea live


Kremlinul se victimizează și spune că NU va cere scuze pentru anunțul despre invazia Rusiei în Ucraina

Kremlinul se victimizează și spune că NU va cere scuze pentru anunțul  despre invazia Rusiei în Ucraina / Foto: Kremlin.ru
Kremlinul se victimizează și spune că NU va cere scuze pentru anunțul despre invazia Rusiei în Ucraina / Foto: Kremlin.ru

Kremlinul spune că nu va cere scuze pentru anunțul invaziei Rusiei în Ucraina.

Rusia nu intenţionează să ceară scuze publice celor care au anunţat „invazia” Federaţiei Ruse în Ucraina, a declarat secretarul de presă al preşedintelui Federaţiei Ruse, Dmitri Peskov, scrie Interfax.

"Nu intenționăm să facem acest lucru. Nu ne jucăm cu scuzele aici", a spus Peskov reporterilor joi, răspunzând la o întrebare conexă.

„Rusia încă intenționează să aștepte o abordare mai serioasă, mai responsabilă și veridică din partea acelor reprezentanți care fac astfel de declarații iresponsabile turbate și a acelor instituții de presă care abuzează de aceste declarații”, a subliniat el.

Potrivit lui Peskov, multe țări occidentale și NATO desfășoară „agresiuni informaționale” împotriva Rusiei. „Reprezentanții multor țări occidentale, multe organizații, inclusiv NATO, și-au dus recent, de fapt, declarațiile cu o agresiune informațională nedisimulata împotriva țării noastre și împotriva stării reale a lucrurilor. Luptăm împotriva acestui lucru, încercând să contracarăm aceasta cu echilibru, declarații calme care solicită dialog”, a mai spus Peskov.

În Rusia presa și autoritățile fac GLUME despre "data invaziei" anunțată de Occident. "Vă rog, vreau să-mi planific concediul"

Autorităţile şi media de stat din Rusia s-au distrat miercuri pe seama "datei invaziei" ruse în Ucraina, anunţată de media occidentale că ar avea loc pe 16 februarie, potrivit unor surse din serviciile americane de informaţii, relatează Agerpres, citând AFP.

"Am o rugăminte către media de dezinformare americane şi britanice (...), anunţaţi vă rog calendarul 'invaziilor' noastre pe tot anul care vine, pentru că vreau să-mi planific concediul", a scris pe Telegram Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse.

Săptămâna trecută, unele media anglo-saxone au indicat, citând surse anonime din administraţia SUA şi din serviciile de informaţii americane, că Rusia ar putea lansa o operaţiune împotriva Ucrainei chiar miercuri, 16 februarie. Respectivele surse au precizat şi că menţionarea unei date specifice ar putea face parte tocmai dintr-un efort de dezinformare al Rusiei. O serie de ziare anglo-saxone au mers mai departe, afirmând chiar că invazia ar urma să se producă la o anumită oră, în cursul nopţii de marţi spre miercuri. Vezi mai mult AICI.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel