Kremlinul reacționează după sancțiunile impuse fiicelor lui Putin: Din păcate, avem de-a face cu astfel de adversari

Fiicele lui Putin ar putea fi lovite de noile sancțiuni ale UE, după masacrul de la Bucha / Foto: Captură video Youtube The List
Fiicele lui Putin ar putea fi lovite de noile sancțiuni ale UE, după masacrul de la Bucha / Foto: Captură video Youtube The List

Kremlinul s-a declarat nedumerit de decizia SUA de a impune sancțiuni împotriva fiicelor lui Vladimir Putin, descriind această mișcare drept „dificil de înțeles și explicat”, potrivit The Guardian.

Kremlinul s-a declarat nedumerit de decizia SUA de a impune sancțiuni împotriva fiicelor lui Vladimir Putin, descriind această mișcare drept „dificil de înțeles și explicat”.

SUA au anunțat ieri noi sancțiuni care le vizează pe cele două fiice adulte ale liderului rus, Maria Vorontsova și Katerina Tikhonova, precum și cele mai mari bănci publice și private din Rusia.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat astăzi reporterilor:

„Bineînțeles că aceste sancțiuni în sine reprezintă prelungirea unei poziții absolut turbate de impunere a sancțiunilor. În orice caz, linia continuă privind impunerea de restricții împotriva membrilor familiei vorbește de la sine.”

Kremlinul nu a putut înțelege de ce fiicele lui Putin ar fi vizate, a susținut el, potrivit The Guardian.

„Acest fapt este ceva greu de înțeles și explicat. Din păcate, avem de-a face cu astfel de adversari.”

De ce au fost impuse aceste sancțiuni?

Cele două fiice adulte ale președintelui rus Vladimir Putin se numără printre ținta noilor sancțiuni pe care administrația Biden le-a lansat miercuri.

În timp ce anchetatorii din Bucha au descoperit dovezi de tortură, decapitare și dezmembrare, precum și arderea intenționată a cadavrelor, Washingtonul a transmis că va colabora cu aliații pentru a trage Moscova la răspundere.

Printre elitele ruse enumerate în lista de sancțiuni de miercuri se numără Katerina Vladimirovna Tikhonova și Maria Vladimirovna Vorontsova – considerate pe scară largă fiicele lui Putin de la prima căsătorie cu Liudmila Putin, chiar dacă Kremlinul nu le-a recunoscut niciodată public ca atare.

Identificate de Departamentul de Trezorerie al SUA drept copii ai lui Putin, ambele femei par să lucreze în aparatul de stat rus și să beneficieze de statutul de academiciene, deși una dintre ele este o fostă dansatoare profesionistă. Potrivit departamentului, Tikhonova este academiciană și unul dintre directorii de tehnologie a cărei activitate sprijină guvernul rus și industria de apărare a țării, iar Vorontsova conduce programe de cercetare genetică finanțate de stat care au primit miliarde de dolari de la Kremlin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel