Kremlinul reacționează după acuzațiile de corupție la adresa lui Putin

Kremlinul a respins marți ca 'pură calomnie' acuzațiile de corupție formulate de Trezoreria americană la adresa președintelui rus Vladimir Putin într-un reportaj BBC, cerând Washingtonului să prezinte 'dovezi concrete' în sprijinul afirmațiilor sale, relatează AFP.

'Aceasta nu este decât pură invenție și defăimare, fără nicio legătură cu realitatea. Suntem familiarizați cu acest gen de trucuri jurnalistice legate de incompetență, căutare de senzațional sau înscenare', a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, potrivit Agerpres.

'Totul nu ar fi fost decât un nou exemplu de jurnalism iresponsabil tipic dacă nu ar fi existat comentariile oficiale ale Trezoreriei americane', a adăugat el. 'Formularea unor astfel de acuzații de către o instituție precum Trezoreria americană fără a furniza dovezi concrete aruncă o umbră asupra acestei instituții', a spus în continuare Peskov.

Un înalt responsabil al Trezoreriei americane a afirmat într-un reportaj BBC, care a fost difuzat luni seara, că Vladimir Putin este 'corupt', acuzându-l de utilizarea resurselor statului pentru îmbogățirea aliaților săi și 'rotunjirea' averii sale.

"Am văzut că și-a îmbogățit prietenii, aliații săi apropiați și i-a marginalizat pe cei pe care nu-i consideră prieteni, folosind resursele statului. Fie că aceasta este bogăția energetică a Rusiei sau sunt alte contracte de achiziții publice, el le distribuie celor pe care-i consideră că îl vor servi în detrimentul altora. Pentru mine, acest lucru este exact ceea ce se numește corupție", a declarat Adam Szubin, subsecretar al Trezoreriei însărcinat cu lupta împotriva terorismului, în emisiunea BBC Panorama.

Szubin nu a dorit să comenteze un raport secret al CIA menționat de BBC și care, în 2007, a estimat averea lui Putin la aproximativ 40 de miliarde de dolari. Dar el a subliniat că președintele rus deține o avere secretă "de mai mulți ani".

"El ar primi un salariu de aproximativ 110.000 de dolari pe an. Acest lucru nu se potrivește cu adevărata sa situație financiară și el are o lungă experiență de a masca starea reală a finanțelor sale", a insistat Szubin.

Este pentru prima dată când administrația americană îi aduce acuzații președintelui rus în termeni atât de expliciți, notează AFP.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel