Kremlinul l-a convocat pe ambasadorul Poloniei la Moscova, după expulzarea a trei diplomați ruși

Kremlinul îl convoacă pe ambasadorul Poloniei la Moscova, după expulzarea a trei diplomați ruși  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Kremlinul îl convoacă pe ambasadorul Poloniei la Moscova, după expulzarea a trei diplomați ruși / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Rusia l-a convocat vineri pe ambasadorul polonez la Moscova, Krzysztof Krajewski, ca urmare a deciziei de săptămâna trecută a Varşoviei de a expulza trei diplomaţi ruşi, transmite EFE.

Kremlinul l-a convocat pe Krzysztof Krajewski, ambasadorul Poloniei la Moscova. Şeful legaţiei poloneze nu a făcut declaraţii la intrarea în sediul MAE rus, potrivit agenţiei RIA. Diplomaţia rusă a informat încă de vinerea trecută într-un comunicat că urma să expulzeze cinci diplomaţi polonezi din Rusia.

Guvernul polonez a anunţat joia trecută expulzarea a trei diplomaţi ruşi, pe care i-a declarat "personae non gratae" şi şi-a exprimat solidaritatea cu sancţiunile impuse de SUA împotriva Rusiei.

Washington a transmis tot în acea zi că a sancţionat Rusia pentru presupusa implicare în alegerile prezidenţiale din 2020 şi pentru prezumtivul său rol în atacul cibernetic de proporţii asupra platformei Orion a companiei SolarWinds, şi că a impus alte penalităţi ca urmare a acţiunilor ruse în Ucraina şi Afganistan.

Între alte măsuri, administraţia preşedintelui democrat Joe Biden a decis să expulzeze din SUA zece membri ai misiunii diplomatice ruse din Washington, printre care s-au numărat şi reprezentanţi ai serviciilor de informaţii. În replică, Rusia a expulzat acelaşi număr de diplomaţi, a impus sancţiuni pentru un presupus amestec al SUA în chestiuni interne şi a întocmit o listă neagră cu înalţi funcţionari americani, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel