Kremlinul își dorește crearea unui stat prorus pe teritoriul Ucrainei

Kremlinul își dorește crearea unui stat prorus pe teritoriul Ucrainei
Kremlinul își dorește crearea unui stat prorus pe teritoriul Ucrainei

Leonid Kravciuk, fostul președinte al Ucrainei, spune că Moscova anunță crearea unui stat-prorus separat în Donbas

Conducătorul delegației ucrainene în cadrul Grupului de Contact Trilateral de la Minsk, Leonid KravcIuk, a luat o atitudine serioasă față de intențiile Moscovei, făcute public în cadrul așa-numitului forum rusesc din Donețk.

”Rusia anunță deja în mod deschis despre planurile sale de a crea state național-rusești pe teritoriul Ucrainei. Ea (Federația Rusă – n.r.) nu acceptă statutul pregătit pentru teritoriile temporar ocupate din regiunile Donețk și Lugansk, și declară deschis despre acțiunile de pregătire privind integrarea acestor teritorii în componența Federației Ruse. "Aceste planuri au fost aduse la cunoștința participanților forumului de la Donețk -  ”Donbasul rusesc”, a spus Kravciuk, citat de rubrika.ua

Potrivit primului președinte al Ucrainei independente, Kravciuk, desfășurarea unui astfel de forum, precum a fost întrunirea ”Donbasul rusesc”, a fost posibil prin organizarea și coordonarea lui în exclusivitate de către liderii de la Kremlin, ceea ce înseamnă că ocuparea teritoriului din Donbas, prin alipirea așa-numitelor republici populare Donețk/Lugansk de către Rusia, a fost aprobat la Moscova, potrivit Bucpress.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel