Kremlinul, despre dezvăluirile din Pandora Papers legate de Putin: Când vor fi publicate lucruri serioase, le vom citi cu interes

Kremlinul, despre dezvăluirile din Pandora Papers legate de Putin: Când vor fi publicate lucruri serioase, le vom citi cu interes / Foto: Pixabay
Kremlinul, despre dezvăluirile din Pandora Papers legate de Putin: Când vor fi publicate lucruri serioase, le vom citi cu interes / Foto: Pixabay

Kremlinul a reacționat după informațiile apărute în urma investigației Pandora Paper. 

Kremlinul  susține că nu vede nicio dovadă de corupție care să-l incrimineze pe președintele rus Vladimir Putin în informațiile care au apărut în urma investigației Pandora Papers, scrie Reuters.  Atunci când a fost întrebat despre imensa scurgere de informații, Dmitri Peskov, a pus la îndoială veridicitatea informațiilor și a spus că „până când se va publica ceva pe care Moscova să-l considere de încredere”, nu există planuri de a verifica informațiile.

„Până acum nu este clar ce-i cu informațiile astea și la ce se referă ele. Dacă vor fi publicate lucruri serioase, bazate pe ceva concret și specific, atunci le vom citi cu interes. Sincer vorbind, nu am văzut nimic care să aibă legătură cu averi ascunse ale anturajului lui Putin acolo.”, a spus Peskov.

Ce este Pandora Papers

11,9 milioane de fișiere care însumează 2,9 TB, constând în 6,5 milioane de documente, mai bine de 2,9 milioane de imagini, 1,2 milioane de emailuri și 467.000 de evidențe contabile au fost puse la dispoziția a 650 de jurnaliști, membri ai Consorțiului Internațional al Jurnaliștilor de Investigații (ICIJ). Este vorba despre cea mai mare scurgere de date din paradisurile fiscale, denumită Pandora Papers. Datele vor fi publicate în perioada următoare, pentru moment fiind disponibilă o sinteză.

Concluziile Pandora Papers în legătură cu președintele rus sunt că Putin nu i-a îmblânzit pe oligarhi, ci a construit un nou sistem feudal, în care prietenii săi și asociații KGB-ului au fost principalii beneficiari. Unii au dobândit averi imense, dar suspiciunea jurnaliștilor este că această bogăție nu este a lor în mod real. Putin este suspectat că ar avea o avere secretă. Informațiile din Pandora Papers arată legături ale președintelui rus cu proprietăți în Monaco și averi ascunse.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu apare cu nume și prenume în aceste documente. Totuși, există în documente numele mai multor apropiați de-ai săi, printre care și Petr Kolbin, decedat, care a fost numit "Portofelul lui Putin". În documente se face referire și la o femeie cu care Putin ar fi avut o legătură amoroasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel