Kremlinul cere SUA să abandoneze politica de stimulare a tensiunilor în jurul Ucrainei

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, îndeamnă Statele Unite ale Americii, să renunțe la politica lor de a crea tensiuni în jurul Ucrainei.

Moscova cere Washingtonului și aliaților săi europeni să renunțe la politica lor de a crea tensiuni în jurul Ucrainei și să adopte o poziție constructivă, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Isteria pe care o instigă Statele Unite duce, într-adevăr, la isterie în Ucraina, unde oamenii aproape își fac bagajele. Acest lucru este evident și acesta este un fapt. Acesta este dezavantajul acestei campanii foarte răutăcioase și dăunătoare conduse de Washington. Criticăm în mod constant această poziție și facem apel la Washington și aliații săi de pe continentul european să renunțe la această politică și să-și asume o abordare constructivă, calmă și echilibrată”, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, răspunzând unei solicitări de a comenta informațiile din presa occidentală conform cărora Casa Albă a fost nemulțumită de poziția președintelui ucrainean Vladimir Zelensky cu privire la amenințarea cu presupusa invazie a Ucrainei de către Rusia (citește AICI).

"Din păcate, instituțiile media americane au publicat o cantitate mare de informații neverificate, distorsionate și în mod deliberat false și inflamatorii în ultimele luni despre ceea ce se întâmplă în jurul Ucrainei. Acest lucru devine evident pentru toți", a spus Peskov.

Anterior, CNN a raportat, citând surse din administrația americană, că tensiunea a crescut între Washington și Kiev. Potrivit postului de televiziune american, președintele american Joe Biden și consilierii săi au fost enervați de „minimizarea publică de către Zelensky a amenințării” unei presupuse invazii iminente și că sprijinul SUA „este primit fără prea multe mulțumiri” din partea conducerii ucrainene.

La rândul său, Kievul a calificat evaluarea americană a situației drept o „reacție excesivă care „incită la panică și la tulburări economice” în interiorul Ucrainei, în timp ce „în același timp, SUA refuză să ia măsuri preventive de descurajare, cum ar fi impunerea de noi sancțiuni Rusiei”, a informat CNN.

Înainte de aceasta, CNN a raportat, citând o sursă din guvernul ucrainean, că o discuție între președintele american Biden și liderul ucrainean Zelensky „nu a decurs cum trebuie”. Această informație a fost respinsă de purtătorul de cuvânt al prezidenției ucrainene, Serghei Nikiforov, și de ministrul de externe Dmitri Kuleba. Zelensky a declarat că nu a avut nicio neînțelegere cu președintele SUA, scrie TASS.

Ucraina: Informațiile despre încălcarea drepturilor minorităților naționale sunt „inventate și politizate”

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de externe al Ucrainei, Oleg Nikolaenko i-a răspuns ministrului Ungariei Péter Szijjártò referitor la afirmația sa că în Ucraina se încalcă drepturile minorităților naționale.

„Este inacceptabil că guvernul de la Kiev foloseşte provocările din estul Ucrainei drept scuză pentru a continua să restrângă drepturile minorităţilor naţionale, inclusiv ale etnicilor maghiari din Transcarpatia”, a spus Peter Szijjarto (citește ceea ce a spus Oleg Nikolaenko, AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel