Kremlinul asigură că armata rusă vizează exclusiv 'terorişti' în provincia siriană Idlib

Kremlinul a dat asigurări luni că armata rusă nu vizează decât 'terorişti' în provincia Idlib, ultimul bastion jihadist, în condiţiile în care preşedintele american Donald Trump a acuzat Rusia şi pe aliatul acesteia, regimul de la Damasc, că ucid 'mulţi civili nevinovaţi', informează AFP. 

'La Idlib, există în continuare o mare concentrare de terorişti şi de combatanţi care se folosesc de această concentrare pentru a viza ţinte civile sau a se deda unor acte de agresiune împotriva instalaţiilor militare ruse', a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. 'Bombardamentele teroriştilor dinspre Idlib sunt inacceptabile şi sunt luate măsuri pentru a neutraliza aceste poziţii de artilerie', a continuat Peskov.

Aceste declaraţii intervin după ce preşedintele american Donald Trump i-a cerut Siriei şi aliatului său rus, în noaptea de duminică spre luni, pe contul său de Twitter, să înceteze 'bombardamentul infernal' din Idlib. 'Aud vorbindu-se că Rusia, Siria şi într-o măsură mai mică Iranul desfăşoară un bombardament infernal în provincia Idlib din Siria şi omoară fără discriminare mulţi civili nevinovaţi.

Lumea observă acest masacru. Care este obiectivul, ce veţi obţine? Încetaţi!', a scris el pe Twitter cu puţin înainte de a pleca într-o vizită de stat în Marea Britanie. Vineri, mai multe ONG-uri siriene au denunţat inacţiunea comunităţii internaţionale în faţa intensificării atacurilor întreprinse de regimul sirian şi aliatului său rus în provincia Idlib, aflat, în opinia lor, la originea 'celui mai mare' val de refugiaţi de la începutul conflictului. La rândul său, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a afirmat vineri că aproape 950 de persoane, majoritatea combatanţi şi circa o treime civili, au murit în decursul unei luni de lupte care au loc în Idlib şi împrejurimile sale. Escaladarea din provincia Idlib, care se învecinează cu Turcia, este cea mai gravă după ce Moscova şi Ankara, susţinătoare a unor grupuri insurgente, au anunţat în septembrie 2018 încheierea unui acord asupra creării unei 'zone demilitarizate' menite să separe teritoriile insurgenţilor şi zonele guvernamentale alăturate, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel