Kremlinul anunță când va fi obligatorie plata gazului rusesc în ruble. Se pare că ordinul lui Putin nu e ușor de realizat

Kremlinul anunță când va fi obligatorie plata gazului rusesc în ruble. Se pare că ordinul lui Putin nu e ușor de realizat / Foto: Pixabay, de Evgeny GoTown.ru
Kremlinul anunță când va fi obligatorie plata gazului rusesc în ruble. Se pare că ordinul lui Putin nu e ușor de realizat / Foto: Pixabay, de Evgeny GoTown.ru

Kremlinul a spus când va fi obligatorie plata gazului rusesc în ruble pentru "țările neprietenoase".

Procesul de plată a gazului rusesc furnizat "țărilor neprietenoase" în ruble nu va fi lansat direct pe 31 martie, acesta este un proces prelungit, a declarat Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, scrie Interfax.

Întrebat dacă noile reguli de plată pentru gazul rusesc vor fi în vigoare pentru consumatori de mâine, Peskov a spus: „Nu, absolut”.

"Am spus deja că plata și livrările sunt un proces care consumă timp... Nu este ceva ce va fi livrat mâine, trebuie plătit (în ruble). Necesită timp, nu este simplu din punct de vedere tehnologic.", a conchis Peskov.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai spus că mecanismul de plată în ruble a gazelor naturale rusești furnizate "țărilor neprietenoase" va fi făcut public.

VEZI ȘI: Guvernul rus a inclus SUA și Republica Cehă în lista „țărilor neprietenoase”

Peskov: Există o instrucțiune de la președinte și va fi executată



Întrebat de jurnaliști dacă se știe sub ce formă vor fi raportate președintelui propunerile relevante și dacă acest eveniment va fi public, Peskov a spus: „Nu dețin încă aceste informații, dar în orice caz, desigur, date. pe toate acestea vor fi disponibile, așa că să așteptăm până mâine”.

Potrivit acestuia, „există o instrucțiune de la președinte și va fi executată”.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat anterior că plata pentru livrările rusești de gaz către țări „neprietenoase” se va face în ruble rusești. El a solicitat Băncii Centrale și guvernului să stabilească în termen de o săptămână ordinea operațiunilor pentru achiziționarea de ruble pe piața internă a Federației Ruse de către cumpărătorii de gaze rusești. Instrucțiunile lui Putin adresate guvernului, Băncii Centrale și Gazprom cu privire la măsurile de transfer în ruble a plăților pentru livrările de gaz către țările "neprietenoase" trebuie să fie finalizate până pe 31 martie.

VEZI ȘI: Josep Borrell critică „lista neagră” a Rusiei. Ce state sunt considerate „neprietenoase”

Germania, plan de acțiune în cazul în care aprovizionările cu gaz din Rusia sunt întrerupte. Oamenilor li se cere reducerea consumului de energie

Autoritățile germane au lansat un plan de urgență pentru a asigura securitatea energetică a țării în cazul întreruperilor aprovizionării cu gaze din Rusia. Acest lucru a fost raportat de Bloomberg, citându-l pe ministrul german al Economiei, Robert Habek.

"Au existat mai multe declarații din partea rusă că dacă acest lucru (plățile în ruble n.r.) nu se întâmplă, atunci livrările vor fi oprite. Pentru a fi pregătit pentru această situație, am activat astăzi primul nivel de avertizare.", a spus el.

Potrivit acestuia, guvernul german a inițiat prima dintre cele trei posibile faze ale acestui plan. În cadrul acestei etape, va fi creat un grup de lucru care va ține zilnic întâlniri pentru monitorizarea situației aprovizionării cu gaze. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel