Kremlin, mesaj pentru Zelenski: Niciodată să nu spui niciodată discuțiilor de pace

Consilierul de la Kremlin i-a transmis un mesaj lui Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

Ca răspuns la refuzul președintelui Volodimir Zelenski de a discuta cu Putin, consilierul pentru politică externă a Kremlinului, Iuri Ușakov, le-a spus reporterilor de la Moscova:

„Aș vrea să-i spun (lui Zelenski): Niciodată să nu spui niciodată”, a precizat el.

Zelenski a exclus să poarte discuții cu omologul său rus după ce Moscova a încercat să anexeze oficial patru regiuni ale Ucrainei, într-o mișcare care a fost condamnată pe scară largă ca fiind ilegală și lipsită de sens, cofnorm Al Jazeera.

CITEȘTE ȘI     -    Kadîrov spune că Cecenia are ceva mai periculos decât armele nucleare pentru Ucraina

Condiţiile Ucrainei pentru a se aşeza la masa negocierilor cu Rusia

Mihailo Podoliak, consilier al şefului cancelariei prezidenţiale ucrainene, a declarat că, înainte de a îndemna Ucraina la dialog, este necesar să ne amintim toate crimele de război comise de Rusia. Potrivit acestuia, Kievul va reveni la masa negocierilor numai după înfiinţarea unui tribunal împotriva Rusiei şi după ce trupele ruseşti vor fi retrase din teritoriile Ucrainei.

"Întrebare pentru 'pacificatori': Vreţi negocieri? Algoritmul este simplu:

1. Uitaţi-vă la fotografiile/videoclipurile cu gropile comune;

2. Sugeraţi Kremlinului să-şi retragă imediat trupele de pe teritoriul suveran al Ucrainei;

3. Constituiţi un tribunal şi cereţi extrădarea criminalilor de război ruşi. Mai puţine fantezii - mai multă realitate" - a scris Podoliak pe Twitter.

Amintim că, potrivit preşedintelui Volodimir Zelenski, Ucraina ar fi pregătită să negocieze cu Moscova, însă nu în mandatul actualului preşedinte al Rusiei. Această declaraţie a fost făcută de Zelenski după ce Kremlinul a semnat "acorduri" privind "aderarea" la Federaţia Rusă a regiunilor ucrainene Doneţk, Luhansk, Zaporijjia şi Herson, scrie Rador. 

CITEȘTE ȘI     -    Serbia dă semne de întoarcere împotriva Rusiei. Belgradul îi reproșează lui Putin că „duce un război de cucerire, nu unul de eliberare”

Putin vine cu propuneri după defectarea Nord Stream. Liderul Kremlinului vrea crearea unei noi facilități, deși amenință Occidentul că nu va mai trimite gaz

Avarierea gazoductelor Nord Stream este un act de terorism internaţional de care profită SUA, Polonia şi Ucraina, a declarat miercuri, la o conferinţă pe teme energetice, preşedintele rus Vladimir Putin, care a sugerat că Rusia ar putea redirecţiona gazele pentru Nord Stream către Marea Neagră şi ar putea chiar crea un hub major de gaze pentru Europa în Turcia, relatează agenţiile AFP şi Reuters.

Cei care caută să taie legăturile între Rusia şi Europa sunt în spatele sabotajului Nord Stream, a spus Putin la conferinţa Moscow Energy Week.

Beneficiarii sunt evidenţi (...) Întrucât (acest incident) consolidează importanţa geopolitică a sistemelor gazeifere rămase, a celui care trece pe teritoriul Poloniei (...) şi a celui din Ucraina, pe care Rusia l-a construit pe cheltuiala proprie. Dar şi (importanţa geopolitică) a Statelor Unite, care de acum înainte îşi pot livra energia la preţuri ridicate, a argumentat preşedintele rus (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel