Kremlin: Discursul lui Obama la ONU, ”ciudat” și ”fără precedent”

Kremlinul consideră ”ciudat” și ”fără precedent” discursul pe care președintele SUA, Barack Obama, l-a susținut de la tribuna Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU), în care a pus Rusia pe același plan cu alte ”amenințări mondiale” la adresa securității, informează ITAR-TASS.

”Atunci când președintele SUA plasează așa-zisa agresiune rusă în Europa printre alte provocări la adresa securității internaționale, undeva între virusul Ebola și acțiunile teroriștilor, pot să afirm că nu-mi amintesc ca predecesorii (lui Obama) să fi caracterizat în acest fel locul și rolul Rusiei în probleme internaționale”, a declarat Iuri Ușakov, consilierul președintelui rus Vladimir Putin.

De asemenea, potrivit lui Ușakov, Rusia susține și militează pentru menținerea de către Ucraina a statutului de țară nealiniată. ”Susținem statutul de țară nealiniată al Ucrainei”, a spus Ușakov, comentând declarațiile președintelui ucrainean Petro Poroșenko privind modificarea unui asemenea statut.

Consilierul lui Putin a confirmat și informația conform căreia președintele Rusiei le-a trimis partenerilor europeni o serie de scrisori în care atenționează în legătură cu urmările pe care le-ar putea avea punerea în practică a prevederilor Acordului de asociere dintre UE și Ucraina.

”Pot să confirm că astfel de scrisori privind posibilele consecințe pe care le poate avea Acordul UE-Ucraina semnat și ratificat au fost trimise liderilor unei serii de țări, inclusiv Ucraina, și conducerii Comisiei Europene”, a declarat Ușakov, confirmând informația apărută anterior în presă conform căreia Putin i-ar fi trimis o scrisoare președintelui în exercițiu al CE, Jose Manuel Durao Barroso.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel