Kovesi vrea să facă public totul! Anunțul șefei DNA

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Koveși, a declarat, într-un interviu pentru Digi 24, că anumite date ar trebui să fie făcute publice.

"În fiecare an sumele pe care noi le indisponibilizăm pentru care instanțele de judecată dispun confiscarea sunt tot mai mari. Din păcate, aceste sume nu sunt executate. Sunt bani care ar trebui să fie în bugetul de stat. 

Am vrut să trag un semnal de alarmă că rămâne în continuare problema executării hotărărilor definitive. Înțeleg că este o nouă conducere la ANAF. Probabil, în perioada următoare, vom aveam întâlniri și vom discuta acest subiect. 

Am văzut o știre la începutul anului că voiau să publice lista persoanelor fizice care au datorii la stat. Foarte bine!

Dar mă întrebam, lista persoanelor condamnate defintiv ale căror bunuri nu sunt confiscate nu ar trebui să o publicăm? Să știm în ce stadiu se află fiecare hotărâre judecătorească de condamnare.

Noi suntem întrebați tot timpul ce se întâmplă în dosare. Și legea 544 ne obligă să spunem în fiecare dosar care este deja public ce facem în anumite etape.  Și faza de punere în executare a hotărârilor judecătorești este legată tot de procesul judiciar. Și această fază ar trebui să fie făcută publică. Să știm câte hotărâri judecătorești s-au dat, câte s-au executat, cine le-a executat, cine nu le-a executat", a declarat Laura Codruța Kovesi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel