EXCLUSIV  Kovesi, vot în comisia LIBE. Radu Tudor, reacție

Jurnalistul Antenei 3, Radu Tudor, a analizat, pentru DC News, implicațiile votului favorabil pentru Codruța Kovesi în cursa pentru conducerea Parchetului European.  

"Este o victorie politică a Laurei Codruța Kovesi prin care își demonstrează afinitatea foarte serioasă din Partidul Popular European. Este un eșec evident al relațiilor externe pentru PSD și ALDE, care deși fac o majoritate aici în România, în Europa nu reușesc să fie susținuți nici măcar de aliații lor socialiști și din ALDE european. Am observat și la socialiștii europeni, și la ALDE opinii care erau în mod evident favorabile Codruței Kovesi. Acest vor reprezintă și o incapactate cronică a clasei politice care conduce acum România de a se racorda la cele mai importante metode de comunicare și relaționare personală și politică în spațiul european", a spus Radu Tudor. 

"Sunt depășiți"

"Cei din actuala guvernare sunt depășiți din toate punctele de vedere și vedem, de fiecare dată, mesaje contradictorii - când vedem mesaje de angajament pro-european din partea Vioricăi Dăncilă, când vedem critici din partea altor lideri PSD. La fel este și în cazul ALDE. Îl vedem pe Tăriceanu cu un mesaj de promovare a valorilor europene, dar îi vedem și pe alții din partid cu mesaje disonante de cele ale liderului. Cred că ceea ce s-a întâmplat astăzi reprezintă o lecție pentru cei care se duc la bătălie fără a înțelege că aceasta se poartă și cu voturi, dar și cu relații personale", a adăugat jurnalistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel