Kovesi: Vlad Cosma, martor cu identitate protejată. I s-a ridicat protecția

Laura Codruța Kovesi a afirmat că Vlad Cosma a avut calitatea de martor cu identitate protejată. 

"Inculpaţii (...) au devoalat propriile lor fapte de şantaj. Acesta este unul dintre motive pentru care inculpatului Cosma Vlad Alexandru, care a fost audiat într-o cauză ca martor cu identitate protejată, în cursul zilei de luni i s-a ridicat protecţia, întrucât şi-a devoalat singur faptele pe care le-a dat în declaraţii”, a precizat Laura Codruța Kovesi într-o conferinţă de presă.

Vlad Cosma, martor în 12 dosare

Șefa DNA a mai precizat: ”De foarte multe ori, prezenţa sa a fost solicitată de procurori, în special când a fost audiat în calitate de inculpat, dar de foarte multe ori, din proprie iniţiativă, acest inculpat s-a prezentat la Serviciul Teritorial Ploieşti şi din proprie iniţiativă a formulat denunţuri cu privire la fapte de corupţie sau cu privire la alte persoane care ar fi comis fapte de corupţie. A avut calitate de martor în 12 dosare”. 

”A venit din proprie inițiativă”

”Inculpatul Vlad Cosma a făcut mai multe denunțuri la DNA, din motive evidente ce țin de anchetă. Vă confirm doar că a venit din proprie inițiativă și a făcut aceste denunțuri. Nu pot să vă confirm în câte dosare a primit identiate protejată. În dosarul discutat în ultimele zile, Vlad Cosma a avut calitatea de martor cu identitate protejată. Atunci când există elemente că martorul ar putea suferi de pe urma declarațiilor, legea prevede să aibă idenitate protejată. Datele privind identitatea sa reală, sunt protejate conform CPP. Este folosită peste tot această metodă, nu doar în România.” a spus Laura Codruța Kovesi despre calitatea lui Vlad Cosma. 

Procurorul-șef al DNA a mai spus: ”Procurorul Negulescu nu a lucrat în speța în care Vlad Cosma a avut identitate protejată. Au fost alți doi procurori”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel