Kovesi, urmărită penal. SRS: Cât de mare va fi rușinea UE? Paralelă-cheie

Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

Laura Codruța Kovesi este urmărită penal. Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a avut prima reacție după ce Secția de investigare a magistraților a transmis decizia și conținutul acuzațiilor.

Voi avea o reacție la cald. Această nouă acuzație este mai gravă decât celelalte. Represiunea nedreaptă se pedepsește, dacă este așa, cu ani grei de închisoare, pe care va trebui să îi suporte Laura Codruța Kovesi. Cred că trebuie să se demonstreze legătura directă dintre abuzurile făcute de anumiți procurori și doamna Laura Codruța Kovesi, în calitatea ei, de șef al DNA. Fie că domnia sa a ordonat acte de represiune nedreaptă sau alte detalii ilegale săvârșite de anumiți procurori, fie că a știut de existența lor și le-a încurajat și le-a tolerat, aceste lucruri trebuiesc dovedite.

Presupun că procurorul care o anchetează are deja o serie de elemente, altfel nu am vedea acest comunicat decât în situația în care comunicatul este mincinos. Oricum, așa cum se înfățișează în aparență cel puțin lucrurile, Laura Codruța Kovesi a pornit pe un drum fără întoarcere care poate să ducă la închisoare în România, în timp ce în Uniunea Europeană este tot pe un drum care pare fără întoarcere și care ar putea să o propulseze șef al Parchetului European. Mă întreb ce s-ar întâmpla dacă cele două drumuri merg până la capăt? Cât de mare va fi rușinea UE dacă printr-o atitudine corectă și o sentință dreaptă, Laura Codruța Kovesi va fi condamnată în țara ei?, a spus Sorin Roșca Stănescu, prezent prin legătură telefonică, în jurnalul de știri, de la România TV.

Vezi și: Kovesi, urmărită penal. SIIJ, acuzații: Infracțiunile vizate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel