Kovesi-Toader, CONFRUNTARE. Pieleanu: Turnură foarte periculoasă

Roxana Neagu / 27 feb 2018 / 17:58 Salveaza PDF Comentarii
CSM discută rapoartele IJ ce o privesc pe șefa DNA
Descriere foto: CSM discută rapoartele IJ ce o privesc pe șefa DNA

Sociologul Marius Pieleanu a vorbit despre confruntarea dintre Laura Codruța Kovesi și Tudorel Toader. 

"Este un gest de normalitate publică a CSM că a permis să fie transmis în direct cea mai importantă parte a ședinței. La cald, doamna Kovesi a fost exemplară, a avut argumentele unui procuror care stăpânește în amănunt activitatea subordonaților săi, în oglindă cu un discurs intelectualo-social al lui Tudorel Toader, pentru că acest ministru al justiției- avem în sfârșit un ministru al justiției- dovedește că este deasupra vremurilor, că înțelege impactul social devastator al unui greșeli realizate sau potențiale a Parchetelor, că dorește să readucă încrederea în rândul societății românești. Acest om dovedește că înțelege exact ce înseamnă o corectă justiție a Uniunii Europene de secolul 21." a spus sociologul Marius Pieleanu, la Antena 3. 

"Turnură periculoasă"

"Eu nu am educație juridică suficientă ca să mă pronunț la rigoare de adevărul sau minciuna doamnei Kovesi. Spun însă că există o neîncredere semnificată în rândul populației din România față de justețea tuturor Parchetelor. Ceva trebuie făcut" a adăugat sociologul, care a continuat: "în sensul ăsta spuneam că dl Tudorel Toader a ieșit deja din fișa strictă a postului, înțelegând perfect turnura foarte periculoasă de clivaj social major pe care societatea românească o înregistrează astăzi când vorbim". 

[citeste si]

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a combătut, în Secția de Procurori a CSM, punctele prin care ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a cerut revocarea. Ministrul Justiției i-a combătut replica. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26