Kovesi: Suntem sub ASALT. Întrebarea la care trebuie să răspundă societatea

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat că se simte sub un asalt în ceea ce privește activitatea instituției, de peste un an și jumătate. 

”Cred că suntem cu toţii conştienţi de gravitatea situaţiei în care ne aflăm. Cel puţin noi, ca instituţie, atât eu şi colegii mei, cât şi instituţional reacţionăm doar prin metodele şi prin posibilităţile pe care le avem. (...) Simţim cu toţii, cel puţin de peste un an şi jumătate, că suntem efectiv sub un asalt, care se manifestă prin hărţuiri, prin intimidări, prin încercări de intimidare, că nu-şi ating scopul, prin critici uneori obiective, dar de cele mai multe ori nu, prin acel fenomen de fake-news şi la care noi nu putem să reacţionăm decât instituţional”, a spus Laura Codruța Kovesi la o dezbatere privind legile justiţiei, organizată marţi de Grupul pentru Dialog Social şi Revista 22.

[citeste si]

Procuroarea-șef a DNA a adăugat: ”Instituţional, ce putem face? Legi nu putem face, dar putem să ne exprimăm puncte de vedere. Putem să analizăm proiectele de legi, putem să identificăm vulnerabilităţile, să identificăm riscurile şi să explicăm, tehnic sau mai puţin tehnic, care sunt consecinţele. (...) Putem să tragem un semnal de alarmă şi să spunem dacă statul român vrea ca DNA să investigheze doar fapte mărunte şi adoptă legi în sensul ăsta, da... Dacă în statul român se doreşte ca miniştri, secretari de stat şi persoane care deţin funcţii politice să nu mai poată fi cercetate pentru că ministrul justiţiei va fi colegul lor de partid şi va trimite Inspecţia peste procuror, da, putem să spunem aceste lucruri, dar noi mai mult decât atât nu putem face”. 

Decizia CCR privind abuzul în serviciu, criticată de Kovesi

Cu această ocazie a critica decizia CCR cu privire la abuzul în serviciu: ”O simplă decizie a CCR a scos din buzunarul cetăţenilor români 188 de milioane de euro. Vrem pe viitor să se producă astfel de pagube şi să nu le investigheze nimeni, că modificăm abuzul în serviciu? Asta e o întrebare la care trebuie să răspundă societatea”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel