Kovesi, sistare urmărire penală. Alex Coita: Nu credeam că PPE merge atât de departe

Alex Coita
Alex Coita

În contextul în care s-ar interveni din PPE pentru sistarea urmăririi penale pe numele Laurei Codruța Kovesi, Alex Coita subliniază situația în care se află România. 

”Observ că Președintele Parlamentului European, domnul Antonio Tajani (PPE, Italia), s-a alăturat corului celor care, de la Bruxelles, cer sistarea acțiunilor justiției în cazul doamnei Koveși. Evident, dacă e să luăm de bună retorica celor din PPE, propriile declarații constituie presiuni la adresa procurorilor, de natură a afecta independența justiției și de a intimida magistrații.” scrie Alex Coita, pe Facebook. 

”Sincer nu credeam că PPE vor merge atât de departe în promovarea unei atitudini grevate de duble standarde. După ce ani de zile au susținut din toate puterile lupta anticorupție, cât timp cei care o instrumentau erau de partea lor, acum când justiția din România întreprinde acțiuni care nu se potrivesc cu planurile lor politice, atitudinea se schimbă la 180 de grade și liderii celui mai mare partid politic european își permit o retorică prin care se încalcă toate principiile și valorile pe care le-au susținut de-a lungul timpului.” subliniază analistul politic, care atrage atenția că ”există doar interese politice, o acută lipsă de leadership la nivel european și canale de comunicare contaminate de mize înguste.”

”România nu are altă alternativă”

”România trebuie să rămână în Europa, să extragă maxim de beneficii de pe urma apartenenței la acest proiect, să obțină ce are nevoie, să-și apere punctul de vedere, să negocieze și să găsească atunci când se impune compromisul. A trecut perioada romantică, s-a terminat luna de miere a României în Europa. Începe munca grea de calibrare și de negociere prin care se construiește o relație solidă. Și România nu are alternativă decât de a merge înainte pe acest drum, cu picioarele pe pământ și cu capul limpede.” afirmă Alex Coita. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel