EXCLUSIV  Kovesi, șefă peste o ”instituție ineficientă”. Norica Nicolai: Se va vedea foarte clar

Norica Nicolai
Norica Nicolai

Eurodeputatul ALDE Norica Nicolai a explicat, pentru DC News, la ce se referea ministrul Toader când a emis ordonanța pentru desemnarea candidaților pentru parchetul european și de ce crede că acest nou organism european va fi ineficient. 

"Ce se întâmplă la Bruxelles este concursul pentru procuror șef european. Statele participă însă la acest mecanism de cooperare consolidată. Noi trebuie să avem câte un procuror și în țară, un procuror delegat. Toader a emis acea ordonanță pentru a stabili o procedură de desemnare a unui astfel de procuror care va fi coordonat de procurorul șef european. Ministrul a făcut o procedură foarte corectă de alegere nu a numit direct. Multă lume a crezut că Toader a pierdut startul dar sunt lucruri diferite. Chiar România a salvat acest mecanism că multe țări nu au vrut să participe și nu erau suficiente țări membre pentru a putea fi constituit", a spus eurodeputatul. 

Un fel de dublură a OLAF

"Pe de altă parte acest organism european e, într-un fel, de dublură a OLAF. Nu va avea pârghii, pentru că și dacă va descoperi fraude, judecata se face potrivit legislației din țara respectivă, chiar dacă e un atac la interesele UE. E o instituție care nu va avea nicio eficiență se va vedea foarte clar", a mai declarat Norica Nicolai.     

 VEZI ȘI:

Kovesi, audiată la Bruxelles. Norica Nicolai: Ar fi o mare problemă dacă PE ar decide așa

Magistrații, refuz pentru Dăncilă. Norica Nicolai: Este un pretext


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel