Kovesi scoate lumea în stradă

Anchetarea Laurei Codruța Kovesi de către Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție scoate lumea în stradă. În câteva orașe din România mai multe sute de persoane s-au adunat în zonele centrale și scandează împotriva Guvernului.

Aproximativ 300 de persoane s-au adunat în Piața Victoriei la un protest de susţinere faţă de Laura Codruţa Kovesi. Manifestaţii au loc şi în alte oraşe din ţară. La Sibiu, aproximativ 900- 1.000 de oameni au ieşit în stradă. 

„Suntem oficial în dictatură! Laura Codruta Kovesi a fost pusă sub acuzare de secţia Adinei Florea (PSD). Ea a fost citată pentru vineri, exact ziua când ea trebuie să-şi prezinte candidatura in faţa Parlamentului European", scrie pe pagina de Facebook special deschisă pentru a comunica manifestaţia din Bucureşti.

Și la Sibiu câteva sute de persoane s-au adunat în Piața Mare pentru a o susţine pe Laura Codruţa Kovesi. Protestul intitulat "Corupţia poate fi învinsă. Nu abandonaţi!" a fost organizat pe reţelele de socializare de către comunitatea "Vă vedem din Sibiu".

"Infractorii disperaţi sunt, cum ştim, cei mai periculoşi. Infractorii disperaţi care conduc România au adus-o în cel mai periculos punct de la integrarea ei europeană încoace: cetăţenii României sunt trataţi represiv de către puterile statului. S-a văzut în 10 august. S-a văzut şi aseară, când împotriva Laurei Codruţa Kovesi au fost îndreptate forţele represive ale Secţiei speciale de anchetare a magistraţilor - pe care Comisia de la Veneţia ne-a cerut să o desfiinţăm. Nu vom accepta ca România să devină un stat represiv. Strada va ţine, ca şi până acum, România în Europa. Fiindcă România e Europa - şi aşa va rămâne", transmit organizatorii.

Manifestaţii sunt organizate în Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Constanţa, Timişoara, Oradea, Iaşi, Braşov, Craiova. 

Vezi și: Protest de susținere pentru Kovesi. S-au anunțat data și ora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel