EXCLUSIV  Kovesi, revocată. Renate Weber: Avem o problemă uriaşă

Laura Codruța Kovesi FOTO AGERPRES
Laura Codruța Kovesi FOTO AGERPRES

Renate Weber, parlamentar european, apreciază că lucrurile nu sunt rezolvate o dată cu revocarea Codruţei Kovesi ci trebuie analizat mult mai în profunzime modul în care se lucrează şi se fac promovările în DNA. 

Renate Weber apreciază că trebuie analizată mult mai în profunzime situaţia de la DNA, iar simpla revocare a Laurei Codruţa Kovesi nu rezolvă problemele din sistem. 

"E o decizie care vine foarte târziu. Din punctul meu de vedere e inadmisibilă o încălcare a unei decizii CCR timp de 30 de zile. Până la urmă e o hotărâre care era de aşteptat în sensul în care nu-şi putea permite preşedintele să încalce Constituţia şi deciziile CCR, mai ales în condiţiile în care a ieşit şi preşedintele Comisiei de la Veneţia şi a subliniat că deciziile Curţii Constituţionale trebuie respectate. Nu avea de ales.

"Aici avem o problemă uriaşă"

Nu cred că lucrurile s-au rezolvat odată cu revocarea lui Kovesi. Din contră, cred că va trebui să ne gândim foarte serios la cum anume se fac promovările în această instituţie pentru că vorbim deja de foarte multe achitări care au fost date fie pentru că fapta nu există fie pentru că nu există probe. Lucru care dovedeşte o calitate precară, din punct de vedere profesional, a procurorilor. Aici avem o problemă uriaşă. E vorba de lipsă de profesionalism şi cred că, din păcate, în ultimii ani toate aceste promovări la DNA au fost făcute mai degrabă pe obedienţă decât pe competenţe profesionale, ori aşa ceva este inadmisibil şi trebuie schimbat", apreciază Renate Weber.

Cât priveşte viitoarea persoană care va conduce Direcţia Naţională Anticorupţie, Renate Weber a declarat: "Rămâne să vedem ce se va întâmpla în procesul de selectare a următorului procuror şef al DNA. Trebuie văzut ce procedură se va folosi, la fel cum trebuie văzut câţi din procurorii competenţi, care într-adevăr ştiu carte şi au un comportament corect s-ar prezenta la un asemenea concurs pentru că, din păcate, există o temere printre ei, că e preferabil să nu se expună".  



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel