Numirea lui Kovesi în funcție, probleme de legalitate. Șefa DNA recunoaște

Laura Codruța Kovesi FOTO AGERPRES
Laura Codruța Kovesi FOTO AGERPRES

Laura Codruţa Kovesi a declarat luni că mandatul ei în funcţia de procuror-şef al DNA încetează de luni, după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare.

În discursul pe care l-a susținut, Laura Codruța a vorbit despre problemele de legalitate care țin de procedura de revocare a procurorului-șef DNA.

”În ceea ce privește procedura de revocare a procurorului-șef DNA, vă reamintesc că propunerea de revocare nu a întrunit condițiile prevăzute de lege. CSM a dat un aviz negativ. Am dovedit în fața Secției de procurori că motivele din propunerea de revocare o parte nu sunt reale și o parte au fost neîntemeiate”, a zis fosta șefă DNA.

Probleme la numire

Practic, prin aceste declarații, Laura Codruța Kovesi recunoaște că decizia de numire a sa în funcția de procuror general avea probleme din moment ce și atunci, ca și acum, CSM a dat aviz negativ.

Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA.

"În executarea deciziei Curţii Constituţionale nr. 358/2018, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretul de revocare a doamnei Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie", a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Preşedintele a afirmat constant că respectă Constituţia şi legile ţării şi a acţionat permanent în acest sens, a precizat Dobrovolschi.

Potrivit purtătorului de cuvânt, Klaus Iohannis subliniază ca lupta împotriva corupţiei nu trebuie, în niciun caz, abandonată sau încetinită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel