Urmărește emisiunea live


Kovesi reacționează după votul în cazul Rizea

Cristian Rizea
Cristian Rizea

Laura Codruța Kovesi a reacționat în cazul votului din Parlament, unde deputații au respins cererea de arestare preventivă pe numele lui Cristian Rizea.

"Sunt oameni sunt care nu-și doresc să ne continuăm activitatea. Din păcate, din această categorie, sunt și dintre acei care lucrează în anumite instituții care au atribuții legate de administrare a justiției.

Pot să dau un exemplu concret. În Parlament s-a dezbătut, astăzi, o cerere de arestare preventivă. Am primit aprobare pentru a reține persoana respectivă, dar nu și pentru arestare preventivă. Pentru că nu sunt motivate niciodată aceste decizii, nu pot comenta.

Până la urmă este o decizie politică care intervine într-o procedură judiciară. Toate propunerile privind măsurile preventive sunt verificate de judecători. Judecătorii veirifcă dosarele și văd dacă cererea de arestare preventivă este corectă, dacă sunt suficiente probe care să o facă întemeiată.

Nu ar trebui să intervină un vot politic într-o procedură judiciară și politicieni care să verifice dacă această procedură este corectă. Această atribuție aparține exclusiv judecătorilor", a spus Kovesi, într-un interviu pentru Digi 24.

Deputaţii au decis că nu aprobă arestarea preventivă a deputatului PSD. Rezultatul votului a ieşit în defavoarea soluţionării cererii de avizare a arestării preventive. S-a constatat ca au fost prezenţi 243 de deputati şi s-au consemnat 225 de voturi valabil exprimate. Dintre voturile valabil exprimate, 120 au fost pentru aprobarea cererii DNA de arestare preventivă şi contra au fost 105, dar nu s-a întrunit numărul necesar pentru aprobare, adica 50 la suta plus unu din voturile celor prezenţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel