Kovesi, primele declarații după audieri: Sunt niște FABULAȚII!

Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

Laura Codruţa Kovesi, după ce a fost audiată joi, la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, a făcut primele declarații.

Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost citată joi. După mai multe ore de audieri, a făcut primele declarații în fața presei.

„Am făcut cerere de consultare a dosarului. A stabilit termen de consultare 8-14 martie. Astăzi, am spus că e o cerere aprobată. Mi-a acordat acces”, a spus Kovesi. „Am făcut și alte cereri, au fost respinse. (...) Au intrat avocați în birou, mi-au spus că sunt învinuită într-un alt dosar. Nu știu care este urgența de nu pot fi chemată în altă zi. (...) Că aș fi coordonat un grup organizat în DNA", a spus Kovesi.

„Aș fi vrut să lămuresc astăzi toată această situație. Sunt niște fabulații (n.r. acuzațiile care i se aduc)”, a declarat fosta șefă a DNA.

„Citarea a fost fixată pe 7 martie, când se știa că se derulează anumite activități pentru procedura de șef-european. Nu este o coincidență. (...) M-am trezit că sunt audiată într-un alt dosar", a precizat Kovesi.

„Nu sunt vinovată de faptele care mi se impută. O să dovedesc că sunt nevinovată, o să mă apăr. Toată această campanie are legătură cu candidatura mea”, a declarat fosta șefă a DNA. „Nu am fost citată legal. Nu mi s-au respectat drepturile. Oricând pot să explic ceea ce am făcut. Sunt niște fabulații pe care o să mă străduiesc să le clarific cât mai repede cu putință", a adăugat Kovesi.

„E o înscenare”

„Sunt foarte convinsă că totul este o înscenare pentru a fi împiedicată să ocup această poziție!”, a reiterat Kovesi.

„Eu nu comentez situația altor persoane (n.r. după ce a fost întrebată de Ghiță). (...) Niciodată nu am cerut bani de la el”, a spus ea. „Nu comentez ce face ministrul Justiției", a spus după ce a fost întrebată de scrisoarea trimisă de Tudorel Toader.

„Mi s-au încălcat toate drepturile. Chiar și astăzi am primit un proces verbal care nu a fost semnat. (...) În Europa sunt foarte apreciată. Nu îmi este rușine de nimic. Întotdeauna am fost corectă”, a adăugat fosta șefă a DNA.

„Sunt procuror, îmi doresc să rămân procuror”, a spus după ce a fost întrebată de o eventuală carieră în politică. 

„Corupția poate fi învinsă. (...) Sunt absolut nevinovată, voi continua să lupt”, a subliniat Kovesi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel