Kovesi, PREMIATĂ de Ambasada SUA

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a primit premiul cel mare, joi seară, din partea Ambasadei SUA. 

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Duane Butcher, i-a oferit premiul " Femei curajoase din România" lui Kovesi în cadrul primei ediţii din țara noastră a premiilor "Femei curajoase din întreaga lume".

Au mai fost premiate istoricul Lya Benjamin, pentru dezvăluirile privind Holocaustul din România, poeta şi dizidenta Ana Blandiana, reporterul de investigaţii Ondine Gherghuţ, comisarul şef de poliţie Viorica Marincaş, prima femeie numită şef al unui inspectorat judeţean de poliţie, şi ecologista Felicia Ienculescu-Popovici.

Diplomatul american a precizat că are "marele privilegiu" de a o premia pe Laura Codruţa Kovesi, prima femeie procuror-şef al DNA, care "a demonstrat curaj extraordinar, luptând împotriva infracţionalităţii şi corupţiei".

"Sub conducerea sa, procurorii DNA au continuat să investigheze cazuri care ar fi fost de neînchipuit în urmă cu un deceniu, doamna procuror-şef Kovesi a luptat pentru a păstra DNA puternică, relevantă şi independentă. Ea este o forţă care luptă pentru reforma justiţiei şi a statului de drept", a spus Butcher. În opinia diplomatului american, Laura Codruţa Kovesi a demonstrat "o combinaţie rar întâlnită de cutezanţă şi echilibru, trăsături caracteristice ale unui lider adevărat", iar pe parcursul carierei "a învins obstacole pentru a-şi îndeplini visurile", scrie Mediafax

"În pofida celor care au avertizat-o că va avea un viitor sumbru ca femeie procuror, ea a sfărâmat stereotipurile existente", a subliniat Duane Butcher.

Laura Codruța Kovesi a declarat: "Nu ştiu dacă sunt cu adevărat o femeie curajoasă, în înţelesul strict al cuvântului, aşa cum este definit el în dicţionare. Ştiu însă că m-am angajat într-un efort constant şi consecvent de a lucra cu profesionalism şi corectitudine". 

Procurorul-şef al DNA a subliniat: "Mulţumirea de a şti că ai făcut ce trebuia depăşeşte cu mult orice eventuale neplăceri cauzate de presiuni externe, de forţe interesate să promoveze interese particulare, de imixtiuni neavenite şi îţi dă puterea de a continua", a mai spus Kovesi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel