Kovesi, nouă funcție. Avocata Vicol: Să vă fie rușine, domnule procuror general!

Scutaru Cristina / 11 iul 2018 / 18:14 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Laura Codruţa Kovesi a fost delegată, miercuri, de către procurorul general Augustin Lazăr, în funcţia de procuror la Serviciul de îndrumare şi control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, informează PÎCCJ.

Avocata Laura Vicol a comentat acest subiect.

”Rușine, domnule Procuror General, rușine să vă fie! În loc să reabilitați actul de urmărire penală și integritatea instituțiilor, le batjocoriți fără să vă pese de noi toți! Să implementeze ce? Cum să obții o achitare de pe scaun în fața instanței de judecată?

Sau vreți să ne arătați tuturor protecția de care beneficiază în continuare din partea domniei voastre? Offff, praful s-a ales de tot...”, a zis avocata Laura Vicol.

Cu ce se va ocupa

Laura Codruţa Kovesi va avea atribuţii privind implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naţionale Anticorupţie pentru perioada 2016 - 2020.

"Având în vedere experienţa profesională dobândită până în prezent, procurorul va avea atribuţii privind implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naţionale Anticorupţie pentru perioada 2016 - 2020, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 583 din 2016, respectiv actualizarea strategiilor de combatere a corupţiei, precum şi elaborarea de strategii sectoriale la nivelul unităţilor de parchet, în conformitate cu obiectivele strategice şi domeniile prioritare ale instituţiei, astfel cum sunt acestea exprimate în Strategia Ministerului Public pentru perioada 2016 - 2020", se precizează în comunicat.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii decisese miercuri că Laura Codruţa Kovesi îşi va continua activitatea în calitate de procuror la DIICOT Sibiu. Potrivit deciziei CSM, Kovesi urma să fie încadrată la DIICOT Sibiu începând cu data de 9 iulie.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22