Kovesi, la prezidențiale. Chirieac, ipoteză: Legătură cu Macovei

Dan Barna, președinte USR, a vorbit despre discuția purtată cu Laura Codruța Kovesi despre intrarea acesteia în USR. El se gândește inclusiv la varianta ca Laura Codruța Kovesi să fie candidatul USR la prezidențiale. Bogdan Chirieac, analist politic, spune că nu era un plan înainte de revocarea șefei DNA. Mai mult, nici nu-i dă prea multe șanse. 

Kovesi nu se aștepta

”Nu era un plan făcut, fiindcă doamna Kovesi nu s-a așteptat să fie revocată, nu a dorit nici să demisioneze. Dânsa s-a bucurat, în permanență, de sprijinul câtorva ambasadori străini. Nu s-a pus problema revocării, e o oportunitate politică pentru USR. Doamna Kovesi se pliază bine pe valorile acestui partid, doamna Alina Mungiu-Pippidi spune dimineață, la Interviurile DCNews, că doamna Kovesi are niște susținători care se vor mișca după dânsa indiferent unde se duce. Susținătorii de la `DNA să vină să te ia`, `Ciuma roșie` vor trece de la Kovesi-magistrat la Kovesi-politician. Câți sunt e o întrebare. Doamna Macovei a luat 4 și ceva la sută la prezidențialele din 2014. Probabil că aici este și electoratul doamnei Kovesi.” a explicat analistul politic la Antena 3. 

Vezi și: EXCLUSIV Kovesi, în politică. Ideologie macoveistă. Mungiu-Pippidi: Publicul merge acolo unde se duce ea

”Să fim serioși!”

În ceea ce-l privește pe Klaus Iohannis, Bogdan Chirieac amintește că de aproximativ 9 luni ”tot spunem că la felul în care se comporta, președintele nu prindea turul al doilea. Pe de altă parte, o personalitate mai credibilă decât Iohannis pe partea dreaptă nu există. Poate doar Călin Popescu Tăriceanu, despre care nu știm dacă va candida sau va susține candidatul PSD. Pe de altă parte, Dacian Cioloș încearcă să se așeze pe această bucată de electorat. Important e cine intră în turul doi. Zona radicală, de aproape extremism, numără câteva procente, cu 6-8% nu intri în turul doi al alegerilor prezidențiale. Să fim serioși!”

Kovesi, în turul 2?

Despre un tur doi cu Laura Codruța Kovesi, analistul politic subliniază  că ”pe persoană fizică, doamna Kovesi nu prinde un tur doi, nu are cum. Dânsa are în jur de 4-5% oameni care-i vor fi alături, dacă nu va începe să intre în funcțiune mașina de tocat carne de la DNA, să iasă de acolo și să intre în mass-media. Eu n-aș încuraja acest lucru, fiindcă doamna Kovesi continuă să reprezinte singura poveste de succes în estul Europei a partenerului strategic american. Lucrurile trebuie analizate cu calm, cu echilibru și dacă este un simbol pentru Ambasada SUA trebuie lăsată un simbol. Nu înseamnă că va intra în politică, poate va fi sfătuită să n-o facă”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel