EXCLUSIV  Kovesi, în politică. Ideologie macoveistă. Mungiu-Pippidi: ''Publicul merge acolo unde se duce ea''

Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

Alina Mungiu-Pippidi a vorbit într-un interviu acordat DCNews despre intrarea în politică a Laurei Codruța Kovesi. Politologul o asociază pe fosta șefă DNA cu ideologia macoveistă.

Alina Mungiu-Pippidi consideră că Laura Codruța Kovesi are mari șanse să intre în politică și o aseamănă pe fosta șefă DNA cu ideologia promovată de Monica Macovei. Pippidi susține că publicul macoveist va merge acolo unde se duce Kovesi.

În acest moment, opoziția este atât de slabă încât practic este un simbol manifest al opoziției conturată. Acesta este manifestul anticorupție, care de drept ar fi trebuie să fie segmentul Monicăi Macovei și care nu cred că este foarte mare, dar este. Cred că are 15% cel puțin. Cam așa trebuie să fi fost și performanța Monicăi Macovei în urban și spre care au migrat foarte mulți oportuniști. 

Să nu uităm că la începuturile USR-ului, oamenii de acolo nu erau de acord cu mesajele radicale anticorupție, le considerau prea aproape de era Băsescu și nu au vrut să se unească cu Monica Macovei. Eu am încercat să facă o apropiere între cele două părți și am eșuat. Iar acum, dacă te uiți în întreaga realitate, cine scrie întreaga ideologie fără penal este ideologia complet macoveistă. Întrebarea este la cine merge acest public macoveist cu program macoveist pentru că acum pentru că pe el se bat Cioloș, USR?. Sunt mari șanse să meargă acolo unde se duce Laura Codruța Kovesi., a declarat Alina Mungiu-Pippidi, în exclusivitate, pentru DCNews.

Răspunsul integral poate fi urmărit AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel