Kovesi, la Parchetul General. Ce zice Chirieac

Kovesi, la Parchetul General. Ce zice Chirieac
Kovesi, la Parchetul General. Ce zice Chirieac

Procurorul general Augustin Lazăr o transferă pe Laura Codruța Kovesi la Parchetul General, după revocarea acesteia din funcția de procuror șef al DNA. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect la Antena 3.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Augustin Lazăr, prin Ordinul nr. 1412 din data de 11 iulie 2018, a dispus delegarea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție începând cu data de 11 iulie 2018.

"Eu salut numirea doamnei Kovesi în această funcție. În primul rând, e o poziție despre care am auzit acum pentru prima dată. Nu știam că există o secție de îndrumare și control. A avut vreo activitate până acum?", a spus, într-o intervenție telefonică la Antena 3, miercuri, 11 iulie, Bogdan Chirieac.

Analistul politic consideră că decizia reprezintă o soluție de compromis bună. "Pe de o parte, funcția cred că e mai mult decorativă, pe de altă parte, partenerii externi ai României sunt mulțumiți pentru că doamna Kovesi este într-o funcție importantă. Este o soluție de mijloc care poate să normalizeze cât de cât situația", a precizat Bogdan Chirieac. "Nu cred că funcția aceasta va fi devastatoare", a mai spus Bogdan Chirieac, adăugând că "păstrarea în sistem liniștește temerile multor politicieni".

"Mai devreme, nu se va întâmpla"

În cadrul aceleiași intervenții telefonice, Bogdan Chirieac a mai declarat: "Trebuie făcute toate acele lucruri menite să însănătoșească societatea românească. Dintr-o justiție ce a făcut poliție politică să facem o justiție semi-independentă și, peste 20 de ani, cu voia lui Dumnezeu, să ajungă independentă. Mai devreme, probabil, nu se va întâmpla".

Vezi și: Lazăr o transferă pe Kovesi la Parchetul General


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel