Kovesi, la CEDO. Ioan Mircea Pașcu: Speră să o numească direct Bruxelles-ul, peste capul Bucureștiului?

Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

Europarlamentarul Ioan Mircea Pașcu a reacționat după ce Laura Codruța Kovesi s-a adresat la CEDO.

”Asta e buna: LCK a atacat la CEDO decizia CCR in urma căreia a fost schimbată din funcție, susținând ca i s-au încălcat drepturile, ea care și-a bătut joc constant de drepturile victimelor sale!?

Apoi, câta carte cunoaște se vede din faptul ca ea încă nu știe ca CCR nu este un tribunal ca oricare altul! CCR discuta numai constituționalitatea actelor politice și administrative, nu vinovăția sau nevinovația vreunui inculpat! Halal sa-i fie, mânca-o-ar mama de "jurista"!

PS: Sa vrea "internaționalizarea" cazului ei, in speranta de a prinde un post de "procuror european", chiar dacă autoritățile din Romania nu o vor nominaliza (dacă nu ajunge cumva înapoi la putere cine a nominalizat-o la pachet cu Nitu) ... Spera oare așa sa o numească direct Bruxelles-ul, peste capul Bucureștiului?”, a scris europarlamentarul Ioan Mircea Pașcu pe Facebook.

Încălcare drepturi

Laura Codruţa Kovesi a depus, în luna decembrie 2018, o plângere la CEDO, în care arată că i-au fost încălcate mai multe drepturi atunci când a fost revocată din funcţia de procuror şef al DNA, în urma deciziei Curţii Constituţionale din mai 2018.

"Am formulat în luna decembrie 2018 o plângere, în nume personal, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în care am arătat că au fost încălcate mai multe drepturi prevăzute în Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, în ceea ce priveşte revocarea din funcţia de procuror şef al DNA, ca urmare a deciziei nr. 358 din 30 mai 2018 pronunţată de Curtea Constituţională", se arată într-un răspuns al Parchetului General.

Kovesi susţine că nu a avut posibilitatea să se apere în faţa Curţii Constituţionale şi nici nu a putut formula o cale de atac împotriva deciziei luate de judecătorii constituţionali.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Grindeanu, PRIMA reacție după zvonul lansat de Ponta privind revenirea în politică

 

Alexa Ioana de la Polymer Clay Art, interviu. Cum arată cadourile de care nu vrei să te desparți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel