Kovesi, judecător la CCR. Chirieac: ”Nu poți să fii mereu împotriva tuturor”

În câteva luni expiră mandatul de judecător la CCR al lui Petre Lăzăroiu, iar unele voci susțin că cea care îi va lua locul este Laura Codruța Kovesi.

Această mutare importantă la Curtea Constituțională a fost comentată de analistul Bogdan Chirieac, joi dimineața, în emisiunea ”Previziuni” de la Antena 3.

”Ce ar însemna această numire? Exact ce a însemnat și numirea Liviei Stanciu la Curtea Constituțională. Există foarte multe decizii la CCR luate cu 8 la 1. Adică, opt oameni au gândit într-un fel, doamna Livia Stanciu a gândit într-un fel opus. Eu mă  întreb cum a dat sentințe doamna Livia Stanciu pentru că în mod evident există o problemă de abordare a dreptului. Nu poți să fii mereu împotriva tuturor și să pretinzi că tu ai dreptate. Și din acest punct de vedere sentințele ei sunt un mare semn de întrebare”, a explicat analistul.

Citește și: O nouă schimbare a completurilor de 5 judecători. ÎCCJ, tragere la sorți

”În cazul doamnei Kovesi, da, este un post foarte bun pentru domnia sa la CCR. Sigur, undeva în subsolul paginii se poate spune că s-a evidențiat nu doar prin  modelul de ”succes” al programului de distrugere al României, pe care nicio altă țară din est nu l-a mai îmbrățișat, dar este omul care a nesocotit flagrant Constituția și deciziile Curții Constituționale. Mai mult, Kovesi are, totuși, un potențial politic important. În locul lui Iohannis, pentru a începe ”să urc dealul” și să-l bat pe Dacian Cioloș, eu aș lua-o pe doamna Kovesi lângă mine din punct de vedere politic. Dintre mulții ei fani, propagandiști, multele site-uri sponsorizate de statul negru nimeni nu mai spune acum nimic de Kovesi. Încercăm noi s-o mai protejăm când i se mai scoate câte un dosar, pentru că, totuși, e femeia care a reușit să pună în genunchi o țară întreagă.  În cazul Kovesi, iată, avem și persoane deasupra legii. Dar doamna Kovesi, dacă-și dorește, va fi judecător al onorabilei Curți Constituționale”, a mai precizat analistul Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Citește și: Dragnea, audieri DNA. Avocata liderului PSD: Nu merge. Ce va urma: două variante

Laura Codruța Kovesi ar avea susținerea președintelui Klaus Iohannis, care și-a mai trimis la CCR o "favorită", pe Livia Stanciu, conform Antena 3. Kovesi a fost revocată din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie printr-un decret emis, pe 9 iulie 2018, de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel