Kovesi, dezamăgită: NU toată lumea este la fel

Într-un interviu acordat pentru Agerpres, Laura Codruța Kovesi a fost întrebată dacă are ce să-și reproșeze în  maniera în care aţi condus instituţia în relaţia cu colegii.

"Ca manager al unei instituţii îmi fac şi eu o evaluare în fiecare an. Sigur că sunt decizii pe care aş fi vrut să le iau mai rapid, poate decizii mai bune, sigur că am şi anumite regrete că nu am luat anumite decizii la un anumit moment. Cred că fiecare om care conduce o instituţie îşi face o astfel de evaluare şi nu poţi să spui că tot ceea ce ai decis este perfect. Acum, de dezamăgiri noi nu prea putem vorbi, pentru că lucrăm într-un domeniu în care raţiunea este mult mai importantă. Am avut şi colegi care nu au avut un comportament corespunzător, ori în viaţa privată, ori la locul de muncă. Important pentru noi a fost că am dispus imediat măsuri. Nu există instituţii perfecte, pentru că lucrăm cu oameni.

Criteriile de selecţie în DNA sunt foarte stricte

Chiar dacă criteriile de selecţie în DNA sunt foarte stricte, sunt foarte riguroase, este foarte greu să prevezi ce se întâmplă după un an sau după doi, când un coleg în timpul liber poate să aibă o conduită necorespunzătoare sau poate chiar în timpul serviciului. Important este că, de câte ori au apărut astfel de situaţii, noi am reacţionat. Şi vă reamintesc, am avut procurori din DNA anchetaţi de către procurorii din DNA, am avut situaţii în care am cerut revocarea unor procurori din DNA, am avut situaţii în care anumiţi colegi au plecat din DNA pentru că au avut un comportament necorespunzător în timpul liber. Este extrem de greu să prevezi astfel de situaţii. Au fost şi foarte multe situaţii în care noi am prevăzut că anumiţi colegi au probleme şi au plecat din DNA, au fost şi astfel de situaţii de-a lungul timpului, însă ce este important este să nu generalizăm. Faptul că au fost doi sau trei sau patru procurori cu probleme în DNA nu înseamnă că toată lumea este la fel", a zis Laura Codruța Kovesi.

Oamenii din DNA, profesioniști

"Colegii care lucrează în DNA sunt serioşi, sunt profesionişti, respectă normele codului deontologic, respectă întotdeauna normele legale. Se munceşte foarte mult, se munceşte foarte serios, sunt oameni curajoşi, sunt oameni care riscă foarte mult pentru ceea ce fac şi ei sunt primii care reacţionează atunci când un alt coleg are un comportament care nu corespunde exigenţelor noastre. În toate cazurile care au fost făcute publice, chiar colegii din DNA au reacţionat şi chiar noi, ca instituţie am reacţionat. Deci, din acest motiv cred că este important ca, atunci când o instituţie se loveşte cu o problemă să aibă o reacţie. Şi noi această reacţie am avut-o tot timpul. Sigur, dorim să avem numai oameni perfecţi în DNA şi încercăm tot timpul ca criteriile de selecţie să fie mult mai riguroase, pentru a putea evita pe viitor astfel de situaţii", a mai zis șefa DNA.

[citeste si]

La întrebarea: "Aţi admis că aţi avut şi dezamăgiri. Simţiţi că mai aveţi o echipă în spate?", Laura Codruţa Kovesi a zis: "Da, cum să nu. Întotdeauna am spus că DNA nu este un om, DNA este o instituţie. Acest lucru l-am spus încă din primele zile ale mandatului meu şi continui să spun acelaşi lucru. Vorbim de o echipă formată din oameni curajoşi, profesionişti, activi, care îşi doresc să schimbe ceva şi care îşi fac datoria în fiecare zi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel