Kovesi, despre votul ambasadorului român la UE: Nu e o informație secretă

Kovesi
Kovesi

Laura Codruța Kovesi a spus, joi seară, că nu știe cum a votat ambasadorul român la UE, Luminița Odobescu, în cazul său.

„Nu aș putea să spun exact care sunt țările care au votat pentru, împotrivă sau care s-au abținut, pentru că nu cunosc acest detaliu. M-am bucurat că există această majoritate, care ne arată că e o decizie asumată", a declarat Laura Codruța Kovesi, joi seară, la Digi 24.

Întrebată cum crede că a votat ambasadorul României la UE, Kovesi a răspuns astfel: „Nu știu cum s-a votat nici la primul vot, nici astăzi, nu am această informație într-un mod oficial. Cred că e obligația altor instituții să explice cum s-a votat și ce s-a votat. Din punctul meu de vedere, nu e o informație secretă și ar trebui clarificată”.

„Pentru mine, faptul că mii și mii de cetățeni m-au susținut și încurajat în această procedură este o victorie. (...) Sper ca acest vot să schimbe un pic situația în sistemul de justiție și colegii mei să fie mult mai mobilizați și determinați să continue ce s-a început”, a mai spus Laura Codruța Kovesi.

Ambasadorii statelor membre UE au votat, joi, pentru desemnarea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel