Kovesi, despre intervenţia DNA: Pentru un politician niciodată nu este un moment potrivit

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a declarat joi seara, referitor la momentul intervenţiei procurorilor DNA, că "pentru un politician niciodată nu este un moment potrivit".

Şefa DNA a respins acuzaţiile potrivit cărora procurorii DNA fac jocuri politice prin alegerea unui moment cheie al unei anchete şi că vor să dărâme Guvernul.

"Total fals. Noi nu investigăm politicieni pentru că sunt politicieni. Noi investigăm politicieni care deţin în acelaşi timp şi funcţii în instituţiile publice. Poate ar fi momentul ca politicienii să-şi vadă de politică şi să nu mai combinăm funcţiile publice cu politica pentru că ceea ce ne atrage nouă competenţa este calitatea de funcţionar public sau poziţia pe care o ocupă într-o instituţie publică. Nu este vina noastră că un preşedinte de Consiliu Judeţean este şi şef de partid şi preşedinte de CJ. Noi îl investigăm dacă comite fapte de preşedinte CJ. Cu privire la momentul intervenţiei, desigur, pentru un politician niciodată nu este un moment potrivit", a afirmat şefa DNA, la Digi 24.

Kovesi a spus că pentru procurorii anticorupţie nu are relevanţă dacă persoana cercetată anunţă că se înscrie sau nu pentru o nouă candidatură sau că îşi doreşte să fie în funcţia publică 10 sau 20 ani.

"Pentru noi are relevanţă doar momentul în care se comite o faptă penală, iar momentul intervenţiei, aşa cum se spune în presă, este acela în care avem suficiente probe sau în care reuşim să-l prindem în flagrant sau imediat după comiterea faptelor. De foarte multe ori, nu noi alegem momentele operative. De foarte multe ori, faptele ne determină să alegem anumite momente operative. Nu noi sunăm politicieni şi le spunem: "să luaţi mită săptămâna asta, ştiţi că săptămâna viitoare sunt alegeri şi nu aş vrea să vă prind în campanie electorală". Hai să fim serioşi, atunci când se iau bani, atunci când se fac contractele ilicite şi procurorii ştiu acest lucru, atunci intervin", a explicat şefa DNA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel