Kovesi, declarații la Timișoara într-un context tensionat

Kovesi
Kovesi

Laura Codruța Kovesi se află la Timișoara, unde primește premiul Speranța pe anul 2017, acesta fiind acordat Direcției Naționale Anticorupție.

Kovesi a spus că își dorește un cadru legislativ care să le permită procurorilor să-și facă datoria. "Noi ca procurori avem aceeași datorie: de a respecta legea, de a fi cinstiți și onești în tot ceea ce facem. Vom continua să facem acest lucru și pe viitor. (...) Sper ca procurorii să rămână independenți, sper să se păstreze stabilitatea instituțională și stabilitatea legislativă, sper să avem în continuare legi care să ne permită să ne facem treaba bine", a zis șefa DNA.

"Societatea Timișoara" premiază, în fiecare an, instituții și personalități pentru promovarea democrației și a valorilor europene. Premiile pentru anul 2017 sunt acordate vineri, 22 iunie, în sala Bibliotecii Centrale Universitare "Eugen Todoran" din Timișoara.

Premiul "Speranţa" pe anul 2017 se acordă Direcției Naționale Anticorupție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Mutarea lui Iohannis

În continuare se așteaptă o decizie a președintelui. Klaus Iohannis a declarat marţi, legat de decretul pentru revocarea Laurei Codruţa Kovesi, cerut de CCR, că şi săptămâna aceasta este dedicată cititului motivării Curţii. "Şi această săptămână este dedicată cititului", a declarat marţi, Klaus Iohannis, întrebat fiind ce va face în cazul decretului de revocare a procurorului şef al DNA, solicitat de CCR. Totodată, preşedintele a afirmat că nu a vorbit cu Laura Codruţa Kovesi.

CCR a publicat în 7 iunie motivarea prin care arată că şeful statului şi-a arogat atribuţii pe care nu le are şi le-a îngrădit pe cele ale ministrului Justiţiei, atunci când a refuzat revocarea Laurei Codruţa Kovesi, cerută de Tudorel Toader.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel