EXCLUSIV  Kovesi, decizie CEDO, RĂSTURNARE de SITUAȚIE. Avocatul Neacşu: Se creează o OBLIGAȚIE!

Laura Codruța Kovesi FOTO AGERPRES
Laura Codruța Kovesi FOTO AGERPRES

Avocatul Toni Neacşu a oferit, pentru DCNews.ro, o reacție în urma deciziei judecătorilor Curţii Europene a Drepturilor Omului legată de Laura Codruţa Kovesi.

Laura Codruța Kovesi a atacat, în decembrie 2018, la CEDO decizia prin care a fost revocată din funcția de procuror-șef al DNA. În plângere se arăta că au fost atacate drepturile omului. Judecătorii Curţii Europene a Drepturilor Omului au ajuns la concluzia că demiterea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA a fost abuzivă. Magistraţii au ajuns la concluzia că fosta şefă a DNA nu a avut cum să conteste decizia.

Avocatul Toni Neacșu, prima reacție

„Lucrurile nu sunt atât de grave. Practic, prin decizia de astăzi, se creează obligația pe viitor de a se schimba modalitatea de revocare a procurorilor șefi, în sensul că trebuie introdusă și o cale de atac în justiție. Nu o să aibă niciun efect în ceea ce privește situația doamnei Kovesi, ci doar pe viitor obligă Parlamentul să modifice legea de organizare judecătorească, astfel încât, la revocarea procurorilor șefi, să se introducă și o cale de atac la instanță", a spus, marți, avocatul Toni Neașcu, pentru DCNews.ro.

Ca un efect secundar, această decizie ar putea folosi la decredibilizarea Curții Constituționale. „Probabil, acest efect secundar va fi exploatat la nivel politic", a mai spus avocatul, adăugând: „Curtea Europeană nu a analizat decizia Curții Constituționale a României. Deci, practic, nu a fost un conflict între Curtea noastră și a lor."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel