Kovesi, de trei luni la DNA: bilanțul magistraților acuzați de corupție

kovesi
kovesi

Justiția din România a fost lovită în ultimele trei luni de cazuri de corupție fără precedent, în care unii magistrați cereau șpăgi ce ajungeau până la un milion de euro. DNA, condusă de Laura Codruța Kovesi, a pus sub învinuire, trimis în judecată sau arestat patru judecători și trei procurori în această perioadă de timp. Președintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire al procurorilor-șefi ai marilor Parchete pe 15 mai anul acesta. În fruntea DNA a fost numită Kovesi, iar Parchetul General a urmat să fie condus de procurorul Tiberiu Nițu.

Cu acuzații de corupție s-au confruntat în ultimele trei luni judecătorii Ion Miloșioiu, Florița Boloș, Viorica Dinu, Antonela Costache și Veronica Cîrstoiu, dar și procurorii Lora Constantinescu, Dragoș Cerăceanu și Dumitru Cristudor, scrie Lumea Justiției.

- Lora Constantinescu, prim-procuror adjunct de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea. Reținută pe 18 mai și arestată preventiv pentru trafic de influență în formă continuată, după ce a fost prinsă în flagrant în timp ce primea 3.000 de lei și două cartușe de țigări de la denunțător.

- Ion Miloșoiu, președintele Tribunalului Dâmbovița, trimis în judecată pe 26 iunie pentru trafic de influență

- Dragoș Cerăceanu, procuror de pe lângă Judecătoria Craiova, trimis în judecată după ce a fost acuzat că a folosit informații nepublice și că a autorizat accesul unor persoane neautorizate la acestea

- Dumitru Cristudor - procurorul-șef al DNA Slobozia, reținut, arestat și trimis în judecată pe 4 iulie pentru luare de mită și favorizarea infractorilor

- Florița Boloș, judecătoria Ineu, reținută, arestată preventiv și trimisă în judecată pe 5 iulie pentru că ar fi primit o șpagă 5.500 e euro

Viorica Dinu și Antonela Costache, judecătoare la Tribunalul București, acuzate de luare de mită și trafic de influență. Dosarul lor a fost terminat pe 8 iulie.

- Veronica Cîrstoiu, judecătoare la Curtea de Apel București, reținută pe 9 august și apoi arestată preventiv pentru luare de mită și complicitate la infracțiunea de trafic de influență. Ea ar fi primit mită în cuantum de un milion de euro pentru a da sentințe favorabile în cauze penale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel