Kovesi explică de ce îl mai ține pe Onea în DNA

Laura Codruța Kovesi a explicat, în conferința de presă de miercuri seară, de ce îl mai ține pe procurorul-șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, în instituție. 

”Procurorii DNA nu falsifică probe și respectă legea. (...)” a spus Laura Codruța Kovesi. Cât despre suspendarea vreunui procuror din funcție, aceasta afirmă: ”Legea nu prevede nicio posibilitate a procurorului-șef de a suspenda procurorii din funcție, suspendarea unui procuror din funcție se face în cazuri strict prevăzute de lege și este competența CSM, Secția de procurori sau de judecători. Printre atribuțiile pe care le am, nu pot să sancționez procurorii, nu pot să-i suspend din funcție, nu pot să-i pedepsesc. Nu am acest atribut”. 

”Faptul că un inculpat acuză un procuror nu înseamnă că e și adevărată”

Despre activitatea DNA Ploiești, Laura Codruța Kovesi a întrebat: ”Deocamdată, nu am nicio certitudine că acele înregistrări sunt reale sau nu, că acele conversații s-au purtat în modul în care au fost prezentate. Toată activitatea DNA se rezumă la un dosar în care un inculpat DNA face declarații despre un procuror? Faptul că un inculpat acuză un procuror nu înseamnă că e și adevărată”. 

În ceea ce-l privește la Lucian Onea, Laura Codruța Kovesi a spus ”Sigur că am vorbit la telefon. Precizez că atunci când au apărut aceste informații în spațiul public, am solicitat și informații scrise”. 

[citeste si]

”În acest moment, nu am toate elementele ca să-i cer procurorului Onea să demisioneze din DNA. Eu dispun de o măsură administrativă a revocării doar în momentul în care am dovada că un procuror și-a îndeplinit în mod necorespunzător atribuțiile de serviciu. Haideți să așteptăm Inspecția Judiciară să facă un raport din exterior și să spună dacă un procuror DNA a încălcat legea.” a mai precizat șefa DNA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel