Kovesi, CSM. Coordonatorul echipei de control la DNA, afirmaţii: Au fost umiliţi

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, urmează să îşi prezinte, vineri, 13 octombrie, în cadrul Secţiei pentru procurori a CSM punctul de vedere cu privire la raportul întocmit de Inspecţia Judiciară după controlul la DNA. 

Potrivit ordinii de zi a Consiliului Superior al Magistraturii, Secţia pentru procurori urmează să ia în discuţie 'Raportul Inspecţiei Judiciare numărul 5115/IJ/982/DIP/2017 având ca obiect 'eficienţa managerială şi modul de îndeplinire a atribuţiilor ce decurg din legi şi regulamente de către conducerea structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi respectarea normelor procedurale şi regulamentelor de către procurorii şi personalul auxiliar de specialitate din cadrul parchetului vizat.

Coordonatorul echipei de control la DNA, Elena Rădescu, şi-a prezentat joi, pentru aproximativ trei ore, tot în cadrul Secţiei pentru procurori a CSM, punctul de vedere privind Raportul Inspecţiei Judiciare după controlul efectuat. La ieşirea din CSM, întrebată dacă presiunea era atât de mare încât procurorii au început să plângă, fără a se preciza de către jurnalişti despre cine ar fi vorba, Elena Rădescu a răspuns: 'Da, au fost umiliţi. (...) Prin conduită, comportament', potrivit Agerpres.

Pe 6 octombrie, DNA a publicat concluziile raportului de control al Inspecţiei Judiciare în care se arată că procurorul-şef, Laura Codruţa Kovesi, a construit sentimentul de credibilitate şi respect al legii, dând instituţiei prestigiu şi putere şi are calităţile necesare pentru a-şi exercita în continuare funcţia de conducere. Potrivit sursei citate, Kovesi a reuşit să eficientizeze activitatea DNA, rezultatele regăsindu-se în statisticile pe anul 2016 şi primul semestru al anului 2017 atât la nivelul întregii unităţi, cât şi la nivelul secţiilor şi serviciilor.

Totodată, în concluziile raportului Inspecţiei Judiciare se susţine că Laura Codruţa Kovesi a format un colectiv omogen, pe care l-a transformat într-o echipă capabilă de performanţe, a cultivat lucrul în echipă, a implementat loialitatea şi a anticipat nevoile colectivului.

[citeste si]

Pe de altă parte, potrivit raportului Inspecţiei Judiciare, Laura Codruţa Kovesi a obstrucţionat verificările la instituţia pe care o conduce, refuzând să pună la dispoziţie dosarele procurorului Mihaiela Iorga Moraru, însă concluzia este contestată atât de trei inspectori judiciari care au făcut parte din echipa de control, cât şi de DNA.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel