Kovesi, contestații revocare. CSM, dezbatere

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) urmează să ia în discuţie, joi, contestaţiile formulate de procurorii Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga împotriva deciziei de revocare a acestora din funcţiile deţinute în cadrul DNA. 

Potrivit ordinii de zi, în cadrul plenului vor fi luate în discuţie "Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind contestaţia formulată de procurorul Doru Florin Ţuluş împotriva Hotărârii Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii şi Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind contestaţia formulată de procurorul Mihaiela Moraru Iorga împotriva hotărârilor Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii". 

Pe 4 iulie, Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz pentru revocarea din funcţie a procurorilor DNA Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga. 

Pe 29 iunie, şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, scrie Agerpres, a transmis Secţiei pentru procurori a CSM cererea de avizare a revocării din funcţia de procuror al DNA a Mihaielei Iorga Moraru, pentru faptul că aceasta nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului şef al secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate. 

De asemenea, Kovesi a cerut revocarea din funcţia de procuror al DNA a lui Doru Florin Ţuluş "pentru existenţa unei suspiciuni rezonabile că imparţialitatea sa este afectată, având în vedere că a soluţionat dosare penale în care era implicată o persoană cu care avea raporturi civile". 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel