Imunitate parlamentari. Kovesi vrea arestarea directă a parlamentarilor, fără avizul colegilor

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, miercuri, la B1 Tv, în contextul publicării ultimului raport MCV, că își dorește ca parlamentarii să nu mai aibă drept de încuviințare sau respingere a cererii de reținere a unor parlamentari suspectați de corupție.

"Sunt solicitările DNA de ridicare a imunității unor parlamentari care au calitate de miniștri sau nu. Aici, raportul a reținut faptul că în cursul lui 2014 au fost situații în care anchetele au fost blocate din lipsa acestui aviz, în care Parlamentul a răspuns pozitiv la unele solicitări ale DNA privind cereri de arestare preventivă a unor aprlamentari sau cereri care ne-au fost respinse. Aici se impune o modificare a legislației, pentru că nu este normal ca un vot politic să blocheze o anchetă judiciară. Orice control al activității pe care procurorii DNA o desfășoară se realizează printr-un control al instanțelor de judecare, așa cum este și firesc. Printr-un vot politic, se pot bloca anchete", a declarat Kovesi.

Șefa DNA a arătat că parlamentarii ar trebui doar să ia act de solicitarea DNA de arestare preventivă a unui coleg de-al lor din legislativ.

"Niciodată nu se motivează de ce se respinge o anumită cerere. Care sunt argumentele care stau la baza respingerii?", a spus Kovesi.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după consultările cu partidele parlamentare, că toate formațiunile "și-au arătat disponibilitatea de a susține simplificarea cererilor de încuviințare a începerii urmăririi penale față de parlamentari pentru ca instituțiile să își poată face treaba".

Pactul de la Cotroceni, lovitură de la Bruxelles. Apel al americanilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel