Kovesi, Bruxelles - MCV. Mircea Diaconu a EXPLODAT

Mircea Diaconu, la dezbaterea de marți de la Parlamentul European unde a participat și Laura Codruța Kovesi, i s-a adresat Procurorului General din Ucraina.

"De fapt, nici Procurorului General din Ucraina nu i-am adresat o întrebare directă. M-am adresat ucrainenilor pentru că așa era construită povestea. Cum ar veni, ucrainenii primeau un exemplu europeano-românesc de rezolvare a problemelor lor. Și atunci, vorbind din experiența României - și mi-a sărit țandăra în clipa când am auzit că iarăși MCV-ul era un fel de Premiul Nobel și soluția universală... le-am explicat ucrainenilor că principiul de bază în UE este nediscriminarea niciunui stat european și niciunui cetățean european. Acesta este principiul de bază. România este pur și simplu discriminată cu MCV, cu ANI, cu Schengen. Acest lucru mă interesa pentru ca decidenții europeni să înțeleagă. Suntem exasperați de acest lucru. Am încercat să le sugerez ucrainenilor să nu accepte nicio discriminare. MCV-ul este un instrument care a funcționat, din păcate, exact invers decât ar fi fost conceput. A fost folosit de niște oameni și instituții din România exact ca să-și facă treburile colorate", a spus Mircea Diaconu la Antena 3.

"MCV-ul, către România și Bulgaria, este pe moarte. Majoriatatea celor de pe aici, în frunte cu Jean Claude Juncker, sunt siguri că acest lucru nu are sens. Nu ne va apuca 2019 cu acest MCV de care se agață cu disperare niște oameni", a mai zis europarlamentarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel