EXCLUSIV  Kovesi, bilanț DNA. Borza, observație-cheie: Niciodată nu s-a mai întâmplat asta

Deputatul independent Remus Borza a vorbit la DC News despre bilanțul DNA.

Remus Borza a făcut o observație-cheie în ceea ce privește prezidiul de la bilanțul instituției care, niciodată de când DNA este condusă de Laura Codruța Kovesi, nu a fost atât de sărac.

„Referitor la bilanțul DNA, am apreciat discursul procurorului șef, i-am dat nota 10 acum două săptămâni după conferința de presă care, ca impact a fost nimicitoare, devastatoare pentru mulți. Are personalitate, are tărie de caracter, dar ați observat că niciodată în istoria bilanțului DNA sau de cinci ani de când e doamna Kovesi procuror șef, prezidiul nu a fost atât de sărac. Trebuie să ne pună pe gânduri.

Sigur, era de așteptat să nu vină premierul, dar ministrul Justiției? Mai ales că prin Constituție procurorii sunt sub autoritatea ministrului Justiției. Atenție, nu a venit nici președinta CSM-ului, judecătorul Simona Marcu. Nu a venit șeful SRI-ului, unde mai e binomul? Nu a venit nici ministrul de Interne, totuși, poliția judiciară este cea care face munca cea mai grea în toate dosarele. Nu a fost ministrul Apărării care de regulă venea”, a precizat Remus Borza la DC News.

Prezența președintei Înaltei Curți

Deputatul independent a mai adăugat că, deși președinta Înaltei Curți s-a prezentat la bilanțul DNA, aceasta a fost ”destul de distantă față de procurorul șef” Laura Codruța Kovesi.

„Dacă vă aduceți aminte a început (nr. - președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție) chiar spunând că în ceilalți ani, masa era mult mai lungă la prezidiu, să fie vremea sau vremurile de vină? Cu asta a început Cristina Tarcea”.

„Acest conflict instituțional sau personal, pentru că e pe două paliere, evident nu face bine instituției DNA, dar nici încrederii societății în actul de justiție. Aici e responsabilitatea președintelui ca om politic să tranșeze cât mai repede acest conflict”, a mai adăugat Remus Borza, concluzionând că ”bilanțul a fost unul pozitiv și echilibrat”.

[citeste si]

Interviul poate fi vizionat în integralitate AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel