EXCLUSIV  Kovesi - Bănilă, paralelă demisie. De ce nu sare nimeni în apărarea şefului DIICOT. Avocat Dulgheru: Implicaţii dincolo de percepţia noastră

Mihai Ciobanu / 01 oct 2019 / 19:09 Salveaza PDF Comentarii
Bănilă
Bănilă

Avocatul Ion Dulgheru a vorbit, într-un scurt interviu acordat DC News, despre solicitarea lui Klaus Iohannis prin care i-a cerut demisia lui Felix Bănilă de la conducerea DIICOT.

- Domnule avocat, atunci când i se cerea demisia lui Kovesi, magistraţii şi procurorii ieşeau în stradă, protestau. De ce nu ies şi acum pentru Felix Bănilă? Unde au dispărut magistrații care ieșeau și protestau? De ce atunci ieşeau, iar acum tac?

- Probabil că acum este alt context politic. După părerea mea, preşedintele nu are o opinie constantă raportată la atribuţiunile constituţionale.

- CSM n-ar fi trebuit să reacţioneze după ce Klaus Iohannis a cerut demisia lui Felix Bănilă de la DIICOT?

- Cred că Consiliul Superior al Magistraturii o să reacţioneze în raport de atribuţiile preşedintelui şi ale CSM-ului, dacă se întrepătrund câmpurile legislative.

- De ce nimeni nu sare să-l apere pe Felix Bănilă?

- Cred că sunt şi alte implicaţii care sunt dincolo de percepţia noastră.

- Dacă se spune că Dincă este un criminal singuratic, de ce dosarul a fost preluat de DIICOT, structură care se ocupă de criminalitatea organizată? 

- Dacă se pune problema de criminalitate organizată, atunci DIICOT are atribuţiuni în acest sens. În literatura de specialitate se scriu destule, iar presa răspândeşte, în funcţie de interese, fel şi fel de informaţii care, pentru creduli, sunt valabile.

 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27