Urmărește emisiunea live


Kovesi, audiată la CSM - UPDATE

CSM discută rapoartele IJ ce o privesc pe șefa DNA
CSM discută rapoartele IJ ce o privesc pe șefa DNA

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, va fi audiată, marți, la CSM.

Audierea şefei Direcţiei Naţionale Anticorupţie ar avea loc la ora 14.00. Audierea vine după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut revocarea Laurei Codruţa Kovesi.

Amintim că Ministerul Justiţiei a publicat, vineri, pe pagina de internet a instituţiei, raportul privind activitatea managerială de la Direcţia Naţională Anticorupţie. Pe lângă raport, Ministerul Justiţiei a publicat şi 11 anexe care conţin rapoarte ale Inspecţiei Judiciare, decizii ale Curţii Constituţionale, un aviz şi un raport al Comisiei de la Veneţia, comunicate de la Inspecţia Judiciară, un raport de activitate pe anul 2006 al Ministerului Public şi Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor. 

Raportul privind activitatea managerială de la DNA are 36 de pagini şi conţine declaraţia făcută joi seară de ministrul Tudorel Toader.

Potrivit legii, ministrul Justiţiei poate cere revocarea din funcţie a procurorului şef al DNA, secţia pentru procurori a CSM dă un aviz consultativ, urmând ca decizia să o ia şeful statului.

[citeste si] 

UPDATE: În întâmpinarea interesului general suscitat de avizul consultativ solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, Secţia pentru procurori informează opinia publică cu privire la faptul că urmează să ia în discuţie solicitarea ministrului Justiţiei privind revocarea din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie în şedinţa stabilită pentru ziua de marţi, ora 14.00, la sediul Consiliului, se precizează într-un comunicat al Secţiei pentru procurori a CSM.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel