Kovesi a respins 7 candidaţi bulgari pentru postul de procuror european delegat

Sursa: Unsplash
Sursa: Unsplash

Laura Codruţa Kovesi, şefa Parchetului European, a respins şapte candidaturi pentru posturile de procurori europeni delegaţi. 

Este vorba de şapte propuneri din Bulgaria, dintr-un total de zece pe care Kovesi le-a considerat nepotrivite, deoarece candidaţii nu ar avea calificarea şi experienţa necesare. Propunerile au fost înaintate de Bulgaria Parchetului European (EPPO) pe 18 februarie, potrivit euractiv.com, care menţionează că cei şapte candidaţi respinşi sunt anchetatori, procurori regionali şi un judecător.

Ziarele Duma, 24 Chasa, Monitor şi Trud au scris joi despre acest refuz menţionând că Laura Kovesi a informat ministerul bulgar al justiţiei printr-o scrisoare în care comunică, de asemenea, că aşteaptă următorii candidaţi din partea Bulgariei, scrie Agerpres. 

Bulgaria îi va nominaliza pe următorii de pe listă



Pe 13 februarie, colegiul procurorilor Consiliului Suprem Judiciar a selectat rapid 10 din cei 31 de candidaţi pentru aceste posturi europene. Au existat însă suspiciuni din partea unor observatori ai procesului de selecţie conform cărora alegerea acestora fusese decisă în prealabil.

Înaintea votului colegiului procurorilor, procurorul-şef Ivan Geşev a subliniat valoarea adaugată pe care ar prezentat-o pentru candidaţii selectaţi experienţa din afara domeniului urmăririi penale, care le-ar fi foarte utilă.

Conform regulilor votate de către colegiul procurorilor din Bulgaria, atunci când un candidat este respins de Luxemburg, se trimite candidatura persoanei care a primit următorul număr de voturi. Dintre cei 31 de candidaţi, în afară de cei zece selectaţi, doar Dimitar Hadjiyski a primit un vot pozitiv şi există un sprijin parţial pentru cinci procurori şi trei anchetatori. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel