Laura Codruța Kovesi, despre aşteptările pe care le are DNA de la CSM

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat luni că aşteptările privind Consiliul Superior al Magistraturii sunt legate de apărarea reputaţiei şi a independenţei procurorilor, dar şi de modificarea legislaţiei dacă există pericole privind activitatea DNA.

'Cred că sunt aşteptări fireşti, pe care le are orice magistrat. În primul rând, pe cererile de apărare a reputaţiei şi independenţei să fie o intervenţie activă şi fermă. De foarte multe ori, atunci când au fost atacuri asupra activităţii DNA sau chiar asupra procurorilor în mod direct, care au instrumentat anumite dosare, a fost o reacţie rapidă, cel puţin anul trecut', a răspuns Kovesi, întrebată la interviul de reînvestire în funcţie, despre aşteptările pe care le are DNA de la CSM.

Ea a adăugat că aceleaşi aşteptări le are şi din partea Secţiei pentru procurori, respectiv cooperarea 'la fel de bună' cu DNA.

'Ce îşi doresc colegii şi îmi doresc şi eu, în acelaşi timp, este să avem aceeaşi intervenţie fermă în ceea ce priveşte modificarea legislaţiei, dacă există un pericol, modificarea cadrului legislativ în care funcţionează procurorii sau instrumentele pe care ei le au în activitate', a arătat Kovesi, citează Agerpres.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil, luni, cu unanimitate de voturi, propunerea ministrului Justiţiei, Raluca Prună, de reînvestire a Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Investigarea cazurilor de corupţie la nivel înalt, recuperarea prejudiciilor şi confiscarea extinsă se numără printre priorităţile cuprinse în proiectul de management al şefului DNA pentru un nou mandat. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel