Kovacs, din Grupul de la Vișegrad: Weber și Timmermans, candidați inacceptabili

Liderii statelor din Grupul de la Vişegrad (V4 - Cehia, Polonia, Slovacia, Ungaria) susțin că singurii candidaţi acceptabili pentru poziţiile de conducere în Bruxelles sunt cei care înţeleg problemele Europei Centrale şi se identifică cu punctul acesteia de vedere, a declarat sâmbătă Zoltan Kovacs, secretar de stat pentru comunicaţii şi relaţii internaţionale în guvernul ungar, într-o conferinţă de presă, transmite MTI.

Prim-miniştrii statelor V4 au avut o întâlnire la Praga şi au convenit asupra principiilor pentru alegerea liderilor UE şi a poziţiilor pe care le vor susţine la summitul UE de duminică de la Bruxelles.

Potrivit lui Kovacs, Grupul de la Vişegrad a reafirmat sentimentul de unitate şi principiile de bază pe care le reprezintă, printre care stoparea migraţiei, promovarea unei Europe a statelor-naţiuni şi a culturii creştine.

Candidaţi propuşi prin sistemul 'Spitzenkandidat', ca Manfred Weber şi Frans Timmermans, sunt inacceptabili şi niciunul nu poate conta pe sprijinul V4, a punctat Kovacs.

Candidatul Partidului Popular European, Manfred Weber, a insultat şi alte state europene pe lângă Ungaria, a adăugat el.

Comentând informaţia publicată de Welt am Sonntag conform căreia lideri europeni au convenit, în marja summitului G20 de la Osaka, că Weber nu va fi viitorul preşedinte al Comisiei Europene, Kovacs a spus că astfel de relatări ar trebui tratate cu prudenţă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel