Kofi Annan a murit. Ana Birchall: Mi-au rămas la suflet cuvintele lui

Ana Birchall
Ana Birchall

Kofi Annan a murit. Ana Birchall a transmis un mesaj de condoleanțe.

Kofi Annan, secretar general al ONU în perioada 1997-2006, a fost un militant activ pentru pace, iar decesul lui reprezintă una dintre cele mai triste veşti din ultima perioadă, afirmă, sâmbătă, viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall. 

"Kofi Annan a fost un militant activ pentru pace, meritele lui fiind recunoscute inclusiv prin acordarea Premiului Nobel în anul 2001. Kofi Annan a avut un rol deosebit de important în sporirea rolului pe care Organizaţia Naţiunilor Unite l-a jucat în obţinerea păcii în zonele de conflict. Personal, mi-au rămas la suflet cuvintele lui, care vor străbate vremurile, ca o moştenire lăsată generaţiilor viitoare: "Cunoaşterea e putere. Informaţia este eliberatoare. Educaţia este premisa pentru progres în orice societate şi în orice familie". Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanţe familiei îndurerate", a scris Birchall pe Facebook. 

Fostul secretar general al ONU Kofi Annan, laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 2001, a încetat din viaţă sâmbătă la vârsta de 80 de ani, a anunţat, la Geneva, fundaţia sa, potrivit agenţiilor internaţionale de presă. Kofi Annan s-a născut la 8 aprilie 1938 la Kumasi, în Ghana. 

Vezi și: Kofi Annan a murit. Iohannis: Eforturile sale de a reforma ONU nu vor fi uitate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel