Kofi Annan a demisionat din funcția de emisar al ONU în Siria

Kofi Annan a demisionat din funcţia de emisar al ONU şi al Ligii Arabe în Siria, a anunțat secretarul general ONU, Ban Ki-moon, citat de AFP şi Mediafax.

Potrivit ONU, "Kofi Annan a informat Naţiunile Unite şi Liga Arabă despre intenţia de a nu prelungi mandatul de mediator, care va expira pe 31 august 2012".

Kofi Annan, fost secretar general al ONU, a denunţat, într-o declaraţie, "militarizarea excesivă" a conflictului din Siria şi lipsa unei poziţii unanime a Consiliului de Securitate şi a comunităţii internaţionale.

"Militarizarea excesivă de pe teren şi lipsa de unanimitate a Consiliului de Securitate au schimbat fundamental rolul meu", a explicat Annan, autorul planului de încetare a ostilităţilor în Siria.

Potrivit lui Kofi Annan, preşedintele Siriei, Bashar Al-Assad, va trebui să se retragă de la putere, "mai devreme sau mai târziu".

"Este decizia sa şi o regretăm. Noi am susţinut eforturile emisarului internaţional", a reacţionat Vitali Ciurkin, ambasadorul Rusiei la ONU.

Observatorii ONU în Siria au afirmat că regimul Bashar Al-Assad a apelat la avioane de vânătoare pentru a bombarda oraşul Alep, unde de aproape două săptămâni se duc lupte puternice între armată şi rebeli, potrivit AFP.

secretarul general ONU, Ban Ki-moon

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel